Οι Ελληνικές Κοινότητες εύχονται στον πατριάρχη Θεόδωρο Β΄ για τα γενέθλιά του

127

Τις πιο θερμές ευχές της απέστειλε  η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας στον εορτάζοντα   Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο,για τα 66α γενέθλια του(χθες) ο οποίος βρίσκεται στην Κένυα, αφιερώνοντας αυτή τη σημαντική μέρα στους χιλιάδες ορθοδόξους και κυρίως στα παιδιά της Αφρικής.

Την ίδια αυτή ημέρα, και η ελληνική παροικία της πόλης του Μ. Αλεξάνδρου τελεί ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία στον πατριαρχιακό ναό του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, εκεί όπου βρίσκεται η στήλη, όπου σύμφωνα με την παράδοση μαρτύρησε η Αλεξανδρινή Αγία Αικατερίνη, στην ημέρα της μνήμης της οποίας ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος γεννήθηκε στην Κρήτη.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος Νάρκισσος, ενώ και το Λύκειο Ελληνίδων Αλεξανδρείας έκανε μία σεμνή μικρή εκδήλωση – όπως κάθε χρόνο – για τη σημαντική αυτή ημέρα για τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

Παράλληλα, τις ευχές της μετέφερε και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου .

Στην Κένυα

Ο Πατριάρχης βρίσκεται στην πόλη Κισούμου που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Βικτώρια  .Το Κισούμου είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Νιάνζα, που είναι φημισμένη για την άγρια φύση της και τα καταφύγια Ιμπάλα και Ζέμπρων. Στο Κισούμου εδρεύει η ομώνυμη Επισκοπή.

Στο αεροδρόμιο τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κισούμου κ. Μάρκος, η εκπρόσωπος του Κυβερνήτη της Επαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής της πόλης, ο Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος, οι μοναχές της Ιεράς Μονής Παναγίας Τριχερούσας, Αφρικανοί ιερείς και πιστοί.

Ο  Μακαριώτατος μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον ιερό κλήρο της Επισκοπής που αριθμεί περί τους 80 κληρικούς, έδωσε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες και συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν τις Ιεραποστολικές τους δραστηριότητες.

Επίσης διένειμε δώρα στους ιερείς και τρόφιμα στις γυναίκες και στις πρεσβυτέρες, που σε κλίμα χαράς τραγούδησαν αφρικανικούς ύμνους για να ευχαριστήσουν τον Πατριάρχη τους για τα δώρα.

Ακολούθως ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τους υπό ανέγερση χώρους της Μονής, ευλόγησε τα καλά έργα της αδελφότητας και ευχήθηκε σύντομα να έρθει η ημέρα των εγκαινίων. Επίσης επισκέφθηκε τα Ορθόδοξα Εκπαιδευτήρια παραπλεύρως της Μονής και μίλησε πατρικά στους μαθητές της τελευταίας τάξης του Γυμνασίου.

Τον Πατριάρχη στην περιοδεία του στο Κισούμου συνοδεύουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος και Γουινέας κ. Γεώργιος και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Νυέρι κ. Νεόφυτος και Γκούλου κ. Σίλβεστρος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει