Έναρξη λειτουργίας σταθμού αιμοδοσίας στην πλατεία Ελευθερίας

130

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, με βάση τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας να διατεθούν χώροι για Αιμοδοσία εκτός νοσοκομείων, ώστε να διασφαλιστούν οι ανάγκες όσων έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος, και απαντώντας σε σχετικά αιτήματα των τμημάτων Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειου, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τις Διοικήσεις των 2 νοσοκομείων, ανταποκρίθηκαν άμεσα και δημιούργησαν Σταθμό για Αιμοδοσία στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο σταθμός θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο με ωράριο 9:30 π.μ. – 2:00μ.μ. και τα απογεύματα της γενικής εφημερίας του ΠΑΓΝΗ με ωράριο 5:30 – 8:00μ.μ. Για ραντεβού στο τηλέφωνο 2813-400252 από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 8:30 το πρωί έως 16:30 το απόγευμα.

Οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι δικαιολογημένα διστάζουν να μεταβούν στα νοσοκομεία λόγω του 2ου κύματος επιδημίας του κοροναϊού, μπορούν από σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου να δίνουν αίμα εκτός νοσοκομείου.

Ήδη χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας του Σταθμού προσήλθαν εθελοντές αιμοδότες, ενώ το Σταθμό επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, οι οποίοι συζήτησαν τα θέματα του έργου και της λειτουργίας του Σταθμού με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρο Βαμβακά, με την αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη και με τις Διευθύντριες των δύο Αιμοδοσιών ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειου, Ευαγγελία Λυδάκη και Κατερίνα Σφυριδάκη, όπως επίσης τη διευθύντρια ΕΣΥ αιμοδοσίας Βενιζελείου Μάρω Χουστουλάκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει