Πολιτικά κόμματα κατώτερα των περιστάσεων

119

Θεωρείται σωστή η απόφαση της Κυβέρνησης όπως αυτή διατυπώθηκε με την απαγόρευση της πραγματοποίησης συγκεντρώσεων και πορειών σε όλες τις πόλεις στην Ελλάδα κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου .

Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση συναθροίσεων τις ημέρες εορτασμού ελήφθη βάσει της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  που κυρώθηκε από την Βουλή, έχοντας υπόψη του την ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας για την ανάγκη λήψης των μέτρων που είχαν ήδη ανακοινωθεί για την αποτροπή δημιουργίας νέων εστιών μετάδοσης του κορονωϊού. Παρά τις εκκλήσεις των ειδικών και την προαναφερθείσα απαγόρευση των συγκεντρώσεων, δυστυχώς δεν αποφεύχθηκαν τα «παρατράγουδα» στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση διαχώρισαν την θέση τους ενώ τα τρία κόμματα της Αριστεράς επιχείρησαν την παραβίαση των μέτρων πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις ακόμη και πορείες.

Είναι τα ίδια κόμματα που την προηγούμενη εβδομάδα κατηγορούσαν την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής ότι άργησε να πάρει μέτρα για την πανδημία, με αποτέλεσμα την έξαρση της διασποράς και την επιβολή της νέας καραντίνας.

Βέβαια η υποκρισία των τελευταίων ημερών με την εμμονή της πραγματοποίησης του εορτασμού έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Όλοι ενθυμούνται ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από κανένα κόμμα  εκείνα που κατηγορούν σήμερα για εκτροπή και πραξικόπημα την κυβέρνηση, όταν η Πολιτεία αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις στις εθνικές επετείους 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου .

Δεν σημειώθηκε καμία απολύτως αντίδραση όταν δεν επετράπη ο εορτασμός της Ανάστασης στις εκκλησίες, η απαγόρευση συμμετοχής των πιστών στις λειτουργίες και στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας .

Είναι φανερό ότι τα κόμματα που προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από την αντιπαράθεση για το Πολυτεχνείο σε βάρος της Δημόσιας Υγείας, είναι κατώτερα των περιστάσεων.

Την ώρα που η πανδημία σαρώνει την χώρα, είναι τραγικό να αναδεικνύεται η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να συνεννοηθεί για τον τρόπο εορτασμού της επετείου με την επιμονή των κομμάτων της Αριστεράς σε συγκεντρώσεις και πορείες.

Όταν η επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και πειθαρχεία, δεν μπορούν να ισχύουν δυο μέτρα και δύο σταθμά.

Όταν ο απλός πολίτης καλείται και υποχρεώνεται να πειθαρχήσει στα μέτρα της καραντίνας με την απειλή του προστίμου.

Όταν καλούνται όλοι επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, να είναι συνεργάσιμοι και νομοταγείς, δεν δικαιούται η Πολιτεία να στέλνει αντίθετο μήνυμα, ούτε τα κόμματα και  κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση που υποτίθεται ότι φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα.

Όταν υπάρχει επιλεκτική εφαρμογή του νόμου και σε ορισμένους υπάρχει ιδιότυπη ασυλία, η κοινωνία αγανακτεί και αποσυντονίζεται.

Δοκιμάζεται και εξασθενεί στην συνείδηση του λαού η αξιοπιστία και η σοβαρότητα της κυβέρνησης και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της  χώρας.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η ανάγκη για την τήρηση των μέτρων φαίνεται επιτακτική, γιατί η απαγόρευση συγκεντρώσεων όπως έκρινε το Σ.Τ.Ε. δεν επιβλήθηκε για να καταλύει τις συνταγματικές ελευθερίες, αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει