Οι εξωγήινοι και… ο κορωνοϊός!

344

Μέσα στα σενάρια των συνωμοσιολόγων και των παρασκηνιολόγων, συγκαταλέγεται και εκείνο που υποστηρίζει ότι «κορωνοϊός δεν υπάρχει», εκείνο που πιστεύει ότι «ο ιός παρασκευάστηκε μέσα σε εργαστήρια», ή ότι χρησιμοποιείται από κάποιους (σκοτεινές δυνάμεις), που θέλουν να θέσουν τον κόσμο υπό τον έλεγχό τους και άλλα πολλά. Κατά περίεργο τρόπο, δεν έχει ακουστεί το σενάριο, ότι ο ιός «εισήχθη» από εξωγήινους, με σκοπό να καταστρέψουν και να θέσουν εκτός μάχης το ανθρώπινο είδος.

Αυτή η τελευταία πρόταση εμπεριέχει δύο σκέλη. Το ένα είναι να υπάρχουν εξωγήινοι και το άλλο, να  έχουν σκοπό να εξαφανίσουν το ανθρώπινο είδος. Για την οικονομία της συζήτησης, θεωρούμε ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν (με πολλά ???). Στο δεύτερο σκέλος υπάρχει ένα άλλο μεγάλο ερωτηματικό· για να έχουν επισκεφτεί τη Γη, σημαίνει ότι έχουν πολύ ανώτερο πολιτισμό από εμάς.

Επόμενο είναι να θέλουν να γνωρίσουν τις διάφορες έμβιες μορφές στη Γη και ποιος είναι ο κύκλος της ζωής αυτού του όντος, που εμείς ονομάζουμε άνθρωπο! Εκείνοι μπορεί να μας δώσουν κάποιο άλλο όνομα, όπως δίνουμε κι εμείς ονόματα στα διάφορα είδη ζωής, φυτά, ζώα και μικρόβια, που ανακαλύπτουμε. Όπως δώσαμε το όνομα covid-19 στον κορωνο-ϊό, που τώρα μας βασανίζει.

Το πιο πιθανό είναι, πως αφού μας μελετήσουν (ή και κατά τη διάρκεια της μελέτης) να επιδοθούν σε διαδικασία εξόντωσης του ανθρωπίνου είδους, όπως κάνουμε εμείς για τον κορωνοϊό.

Θα εντυπωσιαστούν από την … εκθετική (μάθαμε κι αυτή την έκφραση) εξάπλωσή μας πάνω στον πλανήτη και θα αχθούν στο (σωστό) συμπέρασμα, δηλ. πως η ταχεία αύξηση του ανθρώπινου είδους, σε συνδυασμό με την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Γης, οδηγούν τον πλανήτη και τις λοιπές μορφές ζωής που φιλοξενεί, στην καταστροφή.

εξωγήινοι

Ας αφήσουμε, όμως , τους εξωγήινους και ας κρατήσουμε, μόνο, την πιθανή ομοιότητα στην τάξη μεγέθους, ανάμεσα στο ζεύγη Εξωγήινοι – Άνθρωπος και Άνθρωπος – Κορωνοϊός.

Είναι πιθανό, (μετά την παραδοχή της ύπαρξης εξωγήινων), ότι όπως οι ιοί δεν μπορούν να αντιληφθούν την ύπαρξη του ανθρώπου, ενώ ο άνθρωπος γνωρίζει την ύπαρξη του ιού και μπορεί να τον απομονώσει και να τον μελετήσει, έτσι και ο άνθρωπος, μπορεί να μην είναι σε θέση να εντοπίσει την ύπαρξη των εξωγήινων, ενώ εκείνοι μπορούν να μελετούν τον άνθρωπο και να σχεδιάζουν τον αφανισμό του, σκορπίζοντας το θανατηφόρο κορωνοϊό σε όλες τις γωνιές της Γης.

Τέλος η επιστημονική φαντασία! Στο άρθρο του Περιπατητή (2/06/2020), με τίτλο ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ, εκτίθεται η τότε κρατούσα κατάσταση και η (εν πολλοίς) προβλέψιμη πορεία, που θα ακολουθούσε η εξάπλωση του ιού.

Γράφει: «Όμως, με την πάροδο του χρόνου, το νερό (δηλ. ο ιός) διεισδύει και διαποτίζει αργά αλλά σταθερά, τους τομείς (δηλ. τα κράτη που είχαν λάβει προστατευτικά μέτρα, όπως έκαμε και η χώρα μας), που λόγω των αντικειμένων (μέτρα … «απαγορευτικό» lockdown), είχαν μείνει στεγνοί (δηλ. με περίπου περιορισμένη ή ελεγχόμενη εξάπλωση του ιού)… και τελικά, η κουβέρτα (δηλ. ο πλανήτης) θα διαποτιστεί ομοιόμορφα!!!

Με λίγα λόγια, αργά ή γρήγορα, ο ιός θα εξαπλωθεί παντού, έστω και εξασθενημένος ή και μεταλλαγμένος. Ανάλογα με το ιϊκό φορτίο και την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του πληθυσμού, τα κατά τόπους κρούσματα είτε θα νοσήσουν ελαφρά ή βαρύτερα. Κάποια από τα τελευταία μπορεί να οδηγηθούν και στο θάνατο…».

Δυστυχώς, ο αριθμός των κρουσμάτων που οδηγήθηκαν στο θάνατο, αυξάνει συνεχώς. Ήταν απαραίτητη η λήψη μέτρων, εκ νέου και το γενικό «απαγορευτικό» κάλυψε για δεύτερη φορά, από άκρη σε άκρη τη χώρα μας… Το τι πρέπει να γίνει, το εισηγείται στον πρωθυπουργό, μια πολυμελής επιστημονική ομάδα από λοιμωξιολόγους, επιδημιολόγους κ.λπ. ειδικούς ιατρούς, και εκείνος λαμβάνει την τελική απόφαση της επιβολής των μέτρων.

Το «παιχνίδι», δηλ. η μάχη κατά του κορωνοϊού έχει δύο σκέλη· την Υγεία και την Οικονομία. Όσο τα μέτρα εντοπίζονται στην περιφρούρηση της υγείας, τόσο ασφυκτιά η οικονομία … και αντίστροφα! Στα «διπολικά» προβλήματα, όπως αυτό της Υγείας με την Οικονομία, υπάρχει συνήθως μία Χρυσή Τομή· μια κατάσταση δηλ. που συνυπάρχουν και οι δύο παράγοντες, σε ισορροπία.

Δυστυχώς, στην περίπτωσή μας, στο χώρο της Υγείας, βρισκόμαστε μακριά από το σημείο ισορροπίας, που είναι γνωστό ως «ανοσία της αγέλης»… για να φτάσουμε σ’ αυτό, πρέπει να έχει νοσήσει ένα 60% – 70% του πληθυσμού. Ακόμα, βρισκόμαστε πολύ μακριά απ’ αυτό!

Η κυβέρνηση (όπως και η κάθε κυβέρνηση) προσπαθεί να αποφύγει να βρεθούμε στην κατάσταση, όπου το Σύστημα Υγείας να μην μπορεί να ανταποκριθεί, στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων. Όμως αυτό, φαίνεται να είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα… Οι ειδικοί επιστήμονες – ιατροί, που χειρίζονται το πρόβλημα της πανδημίας και συμβουλεύουν την κυβέρνηση, προτείνουν τα μέτρα που επιτάσσει η επιστήμη τους.

Όταν, όμως, περνάμε στην εφαρμογή, δηλ. στον άνθρωπο, στον πολίτη, στο λαό, τότε εφαρμογή έχει … η « θεωρία του χάους»! Ο άνθρωπος (που οι εξωγήινοι θέλουν να εξολοθρεύσουν) είναι ένα ον, που σε μεγάλο ποσοστό ενεργεί και δρα απρόβλεπτα, ασυλλόγιστα, παραβλέποντας και αψηφώντας –συχνά- τις επιταγές της επιστήμης…

Ο «περιορισμός κατ’ οίκον», που προτείνει το «απαγορευτικό», είναι ένας απλός, αλλά και πρωτόγονος τρόπος καταπολέμησης της μετάδοσης του Ιού, δηλ. της πανδημίας. Είναι η αντίστοιχη πρόταση, κατά την επιδημία του AIDS, όπου η καλύτερη προφύλαξη είναι … η αποχή από το σεξ! Όμως, όσο το σεξ μπορεί να περιοριστεί, άλλο τόσο μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος την επιβολή του περιορισμού κατ’ οίκον. Αυτός είναι και ο λόγος, που η πανδημία έρχεται και θα επανέρχεται κατά κύματα…

Και τα καλά νέα… το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού βρίσκεται επί θύραις! Με λίγη υπομονή και εγκράτεια (όχι στο σεξ, αλλά στις κοινωνικές επαφές μας), σε χρονική απόσταση μηνών, ο εμβολιασμός του πληθυσμού, παγκοσμίως, θα οδηγήσει στη νίκη του ανθρώπου επί της πανδημίας … ώσπου να εμφανιστεί ένας άλλος επικίνδυνος και θανατηφόρος ιός, μια νέα πανδημία!

Είναι κι αυτή μια δυσοίωνη προοπτική, που είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει και που συνδέεται με τον αλόγιστο και ανεξέλεγκτο υπερπληθυσμό του ανθρώπου στη Γη. Άλλοι λένε ότι για τις πανδημίες φταίνε οι εξωγήινοι… άλλοι λένε πως –τελικά- η Γη, εκδικείται!!!

Απομένει να δούμε, με τον ανταγωνισμό των φαρμακευτικών κολοσσών, μέχρι ποιο ποσοστό θα φτάσει η αποτελεσματικότητα του κάθε εμβολίου. Διότι, αν το εμβόλιο της Α εταιρίας έχει ποσοστό επιτυχίας 90%, της Β 92%, της Γ 95% και της Δ 95, 6%, ποιας εταιρείας το εμβόλιο θα προτιμήσουμε; … και τα υπόλοιπα, τα λιγότερο αποτελεσματικά, τι θα γίνουν; … και το κόστος των ερευνών ώσπου να παρασκευαστούν, ποιος θα το πληρώσει; Θα το δούμε …

[email protected]

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει