ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ: Τι έδειξε το DNA που ανιχνεύτηκε στο ψαλίδι της «σφαγής»; 

313

Επιμένει στην εκδοχή του αυτοτραυματισμού του 56χρονου  συντρόφου της η 45χρονη Γαλλίδα, η οποία  δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για τη δολοφονία του, σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα, το καλοκαίρι του 2019.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε κατακρεουργημένος, σε μία λίμνη αίματος, με πολλαπλά χτυπήματα από ψαλιδάκι στην περιοχή του λαιμού και του θώρακα.

Στην έναρξη της διαδικασίας έγινε γνωστό ότι στο δικαστήριο διαβιβάστηκε mail στο οποίο η πλευρά του θύματος δια των συνηγόρων δήλωνε παραίτηση  από την πολιτική αγωγή.

Αστυνομικοί, υπάλληλοι του ξενοδοχείου όπου συνέβη το κακό αλλά και πραγματογνώμονες κατέθεσαν χθες στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Υποστηρίχθηκε ότι τα τραύματα που προκλήθηκαν συνάδουν με την εκδοχή του αυτοτραυματισμού.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η πραγματογνωμοσύνη γνωστού γενετιστή, ο οποίος κατέθεσε  ότι στις λαβές του ψαλιδιού ανιχνεύτηκε DNA του θύματος και 2ου ατόμου, όχι πάντως της κατηγορούμενης.

Αντιθέτως στις μύτες του ψαλιδιού ανιχνεύτηκε DNA και του θύματος και της κατηγορούμενης, γεγονός που κατά την υπεράσπιση επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της 45χρονης ότι στην προσπάθεια της να τον αποτρέψει από τον αυτοτραυματισμό, τραυματίστηκε και η ίδια.

Αστυνομικός της Ασφάλειας Ηρακλείου κατέθεσε ότι όταν μετέβησαν με συναδέλφους του στο δωμάτιο είδαν τον 56χρονο να κείτεται νεκρός  στο πάτωμα και το κεφάλι του ακουμπισμένο σε ένα μαξιλάρι. Εκείνη ήταν από πάνω του, έδειχνε ήρεμη. Φέρεται να είχε αλλάξει τα ματωμένα ρούχα. Το ψαλιδάκι το βρήκαν στο καλαθάκι της τουαλέτας, κάτω από έναν σωρό χρησιμοποιημένων χαρτιών.

Η 45χρονη στην απολογία της ανέφερε ότι αγαπούσε τον σύντροφο της όμως δεν έκρυψε ότι συχνά είχαν προστριβές. Ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε ποτέ να του κάνει κακό και ότι ο ίδιος αυτοτραυματίστηκε. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σήμερα αφού προηγηθούν η πρόταση της εισαγγελέως έδρας και η αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει