ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

482

Η μοναξιά του εκπαιδευτικού

Άδεια θρανία, απόλυτη ησυχία στους διαδρόμους και τις σχολικές αυλές…

Τα σχολεία την εποχή της τηλεκπαίδευσης έχουν χάσει τη ζωντάνια τους.

Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που είτε επειδή δεν έχουν πρόσβαση στον απαραίτητο εξοπλισμό, την απαραίτητη σύνδεση στο διαδίκτυο, είτε επειδή στο σπίτι έχουν παιδιά που πρέπει να παρακολουθήσουν τα δικά τους μαθήματα, επιλέγουν να συνδέονται με την ηλεκτρονική τους τάξη από το σχολείο, όπου διδάσκουν.

Έτσι και η δασκάλα, Μαρία Παπαδάκη, βρίσκεται μόνη της στην έδρα, στο 1ο Δημοτικό σχολείο του Λιμένα Χερσονήσου και ζητά να πάρουμε πίσω τη ζωή μας. Όπως και όλοι οι συνάδελφοί της, θέλουν να το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα παιδιά να επιστρέψουν ασφαλή στην τάξη.

 

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα

«Μην με πυροβολείτε»

Μετά την πολυσυζητημένη ανάρτησή της για βοήθεια μέσω Facebook, λόγω της απελπιστικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα (είπε ότι πεινάει και δεν έχει ηλεκτρικό!) έστειλε ένα νέο μήνυμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας, μετέφερε υπό την έγκρισή της όπως ειπώθηκε τα λεγόμενά της:

«Μίλησα χθες το βράδυ και μου ζήτησε να σας μεταφέρω το εξής: “Μη με βανδαλίζετε, μη με πυροβολείτε” απέναντι στα σχόλια που γράφτηκαν. Θεωρεί ότι αυτή η ανάρτησή της αφορά όλους τους μουσικούς της Ελλάδας γιατί πεινάνε αυτή τη στιγμή.

Μου ζήτησε να μεταφέρω αυτά τα λόγια λόγω του ότι η Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” είναι απλήρωτη εδώ και πολλούς μήνες με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο για τις συναυλίες και τις παραστάσεις που θα γίνονταν για τα “95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης”. Άρα όλο αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Όσο για τη στάση του Μίκη Θεοδωράκη, ο δημοσιογράφος πρόσθεσε: «Αυτό που ξέρω και μου μετέφερε η Μαργαρίτα είναι ότι όλες τις κινήσεις τις γνωρίζει και της συμπαραστέκεται».

 

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Μόνο παράταση για τα τέλη;

Αλλαγές στον τρόπο κατάθεσης των πινακίδων, αλλά και στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας  φέρνει η πανδημία…  Σε ό,τι αφορά τις πινακίδες με  νομοθετική ρύθμιση θα μπορεί στο εξής ο κάθε ενδιαφερόμενος να καταθέτει με ηλεκτρονικό τρόπο τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει ο ίδιος στην εφορία στην οποία υπάγεται.

Η δήλωση γίνεται  σε πλατφόρμα χωρίς να χρειάζεται να παει κανείς  τις πινακίδες του στην εφορία, ωστόσο εφόσον κάποιος κυκλοφορεί (παρότι έχει δηλώσει ψηφιακά κατάθεση πινακίδων), τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλά.

Για τα τέλη κυκλοφορίας οι αλλαγές που έρχονται αφορούν  στην προθεσμία πληρωμής τους . Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε παράταση ενός μήνα. Δηλαδή να δοθεί χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

Πάντως, το μόνο σίγουρο μέχρι και σήμερα είναι ότι άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.

 

το 2009 είχε πέσει θύμα διάρρηξης και 11 χρόνια αργότερα κλήθηκε να πληρώσει και πρόστιμο επειδή δεν παρέστη σε δίκη ως μάρτυρας

Και θύμα και δαρμένος

Εντάξει, η Δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά να μην είναι και αποκομμένη από την πραγματικότητα, ειδικά στις μέρες μας. Ηρακλειώτης έζησε από πρώτο χέρι την σκληρή και αδικαιολόγητη κατά πολλούς απόφαση της Δικαιοσύνης να τον τιμωρήσει επειδή δεν παρέστη ως μάρτυρας σε δίκη. Τι είχε γίνει; Όπως ο ίδιος δημοσιοποίησε το 2009 είχε πέσει θύμα διάρρηξης και 11 χρόνια αργότερα κλήθηκε να πληρώσει και πρόστιμο επειδή δεν παρέστη σε δίκη ως μάρτυρας.

Πέντε χρόνια λοιπόν  μετά τη διάρρηξη ο άνθρωπος κλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ να αναγνωρίσει μεταξύ πολλών κλοπιμαίων και τα δικά του.

Δεν τα αναγνώρισε όμως.

Το 2017 κλήθηκε ως μάρτυρας σε δίκη διαρρηκτών, ωστόσο δεν παρέστη δεδομένου ότι για την υπόθεση που εκδικαζόταν δεν γνώριζε κάτι σχετικό.

Η δίκη αυτή υπήρξε η αφορμή να του επιβληθεί πρόστιμο ύψους 248 ευρώ το οποίο θα πρέπει να καταβάλει στη ΔΟΥ.

 

Ξυλιές μετά την εκκλησία

Ορισμένοι ξεφεύγουν! Ένταση επικράτησε χθες το πρωί  σε εκκλησία σε χωριό της βόρειας Χαλκιδικής, ύστερα από καταγγελία για τέλεση Λειτουργία με πιστούς παρά την καραντίνα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί μετέβησαν στην εκκλησία και μέσα εντόπισαν πλην του ιερέα δύο πιστούς. Άμεσα προχώρησαν στην επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στους δύο πολίτες και 1.500 ευρώ στον ιερέα.

Μετά τα πρόστιμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο γιος του ιερέα, μαζί με έναν από τους δύο πιστούς επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά στους δύο αστυνομικούς, τραυματίζοντάς τους!

 

Το Twitter Inc ανακοίνωσε επίσημα ότι θα μεταφέρει τον έλεγχο του λογαριασμού @POTUS στη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.Οι λογαριασμοί στον πρόεδρο

Το Twitter Inc ανακοίνωσε επίσημα ότι θα μεταφέρει τον έλεγχο του λογαριασμού @POTUS στη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο λογαριασμός @POTUS είναι ο επίσημος λογαριασμός του προέδρου των ΗΠΑ και είναι διαφορετικός από τον λογαριασμό @realDonaldTrump που χρησιμοποιεί ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να στέλνει τα tweet του.

«Το Twitter προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή για να στηρίξει τη μετάβαση των θεσμικών λογαριασμών του Λευκού Οίκου στο Twitter, στις 20 Ιανουαρίου του 2021.

Όπως κάναμε κατά την προεδρική μετάβαση το 2017, η διαδικασία θα γίνει σε στενή συνεργασία με τα Εθνικά Αρχεία και Μητρώα», επιβεβαίωσε χθες η εταιρεία στο Reuters.

Το Twitter θα παραδώσει, επίσης, και άλλους λογαριασμούς του Λευκού Οίκου, όπως τους @FLOTUS, @VP και @whitehouse, την ημέρα της ορκωμοσίας.

 

@patris
Ένα μόνο απομένει ακόμη: Να βγάλει  η Κεραμέως ΑΣΕΠ  να καλεί κληρικούς!
Mich

 

Ένας μάγκας μητροπολίτης!

Την εκτίμηση ότι λαός έδειξε και συνεχίζει να δείχνει -ίσως από κόπωση- ελλιπή ευθύνη στο θέμα του κοροναϊού εξέφρασε με παρρησία ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος.

Παράλληλα, δίνει έμφαση στην αναγκαιότητα συμμόρφωσης με τα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ευθύνη όσων πίστεψαν ότι είναι υπεράνθρωποι και άτρωτοι και εκείνων με «τα εγκληματικά τους κηρύγματα, που άρδευαν αλλοφροσύνη από την εωσφορική τους έπαρση, που τελικά σκότωσε συνανθρώπους τους…».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος τάσσεται ανοικτά υπέρ των περιοριστικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές για τους αρνητές του ιού, της μάσκας και των θεωριών συνωμοσίας. Στο πρώτο κύμα, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ο Άνθιμος είχε πει στο κήρυγμά του: «Πολιτεία και επιστήμονες μάς προστάτευσαν».

 

ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος

Υποχρεούται ο Θεός να μας σώσει;

Και συνεχίζει ο μητροπολίτης: «…Πιστέψαμε ότι είμαστε υπεράνθρωποι, κρύψαμε την προσβολή μας από τον ιό και οδηγηθήκαμε στον τάφο, αντί να ομολογήσουμε το λάθος μας και να σαλπίσουμε το ορθό.

Δεν είναι ταπεινωτικό να παραδεχθείς ότι ως άνθρωπος κι εσύ πάσχεις. Αλαζονικό είναι να το κρύψεις, μόνο και μόνο για να μη διαψευστεί δημόσια ο εγωισμός σου. Όταν επικρέμεται θάνατος, τότε, καλά ειπώθηκε, “μαγκιές” δεν επιτρέπονται. Οι ευλαβείς εγωισμοί… σκοτώνουν!» αναφέρει χαρακτηριστικά αυτήν τη φορά σε άρθρο του.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος τονίζει επίσης: «Πιστέψαμε ότι συν-κυβερνούμε το κράτος μας, οι θρησκευόμενοι χριστιανοί, ακόμα και πολλοί κληρικοί μας, όμως αποδείχτηκε ότι πολύ καλύτερα το κυβερνούν οι πολιτικοί, επειδή εμείς δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τελικά ούτε το ποίμνιό μας.

Και προσθέτει: «Πιστέψαμε ότι εμάς, λόγω της πίστεώς μας, υποχρεούται ο Θεός να μας σώσει (τους άλλους όχι), και κάναμε επίδειξη αυτής της πίστεώς μας. Όμως, αυτή η πίστη μας αποδείχθηκε λίγη, φτωχή, μικρή πίστη που όχι μόνο βουνά δεν μπορεί να μετακινήσει, αλλά ούτε καν τον απειροελάχιστο ιό…».

 

Απίστευτο! Ο 56χρονος Αλί Σακαλιόγκλου, πατέρας 5 παιδιών και οδηγός ταξί πέρασε 222 μέρες στο νοσοκομείο και στην εντατικ Όρθιος μετά από 222 μέρες!

Απίθανο! Απίστευτο! Ο 56χρονος Αλί Σακαλιόγκλου, πατέρας 5 παιδιών και οδηγός ταξί, πέρασε 222 μέρες στο νοσοκομείο και στην εντατική.Τρεις φορές είπαν στην οικογένεια του ότι θα πεθάνει και ότι θα πρέπει να τον αποχαιρετήσουν.

Έπαθε καρδιακή προσβολή, πνευμονική εμβολή ενώ παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στο συκώτι μετά την πρώτη του εισαγωγή στο νοσοκομείο με συμπτώματα του κοροναϊού. Τρεις από τους επτά μήνες στο νοσοκομείο ήταν σε κώμα… και ξαφνικά ξύπνησε. Τώρα έπρεπε να μάθει να κινεί το σώμα του από την αρχή.

«Ήμουν στο κρεβάτι και δεν μπορούσα να κινήσω ούτε το δάχτυλο. Δύο ή τρεις εβδομάδες μετά που ξύπνησα από το κώμα η πρώτη κίνηση ήταν να κουνήσω το χέρι μου και μετά από μήνες φυσιοθεραπείας στάθηκα όρθιος για πρώτη φορά» ανέφερε ο ίδιος.

Ο Αλί ποτέ δεν το έβαλε κάτω ακόμα και τις πιο σκοτεινές του στιγμές χάρη στους νοσηλευτές που του έδιναν δύναμη. Με τη δύναμη της ψυχής, ο βαριά άρρωστος ασθενής του κοροναϊου, νίκησε ακόμα και τον αόρατο εχθρό του.

 

το πάρτι του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βερβεσού μετά την  αποκάλυψη μέσω των social media

Τα ρίχνει σε σκοπιμότητες

Θα διαβάσετε αλλού για το πάρτι του Βερβεσού μετά την  αποκάλυψη μέσω των social media των όσων έγιναν στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών όπου δεν τηρήθηκαν μέτρα προστασίας.

Η ανάδειξη του θέματος, ωστόσο, όπως έλεγε ο ίδιος σε συνεργάτες του έγινε κατόπιν διασποράς της είδησης από “συγκεκριμένο πρόσωπο” και “πολιτικό κέντρο” που σκοπό είχε την στοχοποίησή του και την γενικότερη επαγγελματική και πολιτική απαξίωση!

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου είναι ροσκείμενος στον χώρο του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο εσχάτως με δημόσιες τοποθετήσεις του ήρθε αντιμέτωπος με κάποιες κυβερνητικές αποφάσεις. Στενοί του συνεργάτες “δείχνουν” προς συγκεκριμένα πρόσωπα κοντά σε πρώην πρωθυπουργό που έχουν, όμως, διασυνδέσεις και με κυβερνητικά κέντρα. Αρα αυτός…δεν φταίει σε τίποτα!

 

Γιατι να λείπω εγώ;

Από το θέμα μπορούσε να λείπει ο Παύλος Πολάκης; Όχι βέβαια! Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, που προ ημερών βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με το «τσιμπούσι της καραντίνας», σχολίασε το «κορονοπάρτι» του Δημήτρη Βερβεσού εκφράζοντας ειρωνικά την λύπη του για το γεγονός ότι δεν ήταν παρών!

Σε ανάρτησή του στο στο facebook, αναφέρεται στο «πάρτι», γράφοντας χαρακτηριστικά:

«ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΜΕΝΑ ΦΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ …….»

Ο Πάυλος Πολάκης δεν παρέλειψε πάντως να αφήσει και μια αιχμή για τον πρόεδρο του ΔΣΑ αναφορικά με την στάση που κράτησε για την πορεία του Πολυτεχνείου.

«ΥΓ πολύχρονος Δημήτρη Βερβεσσε ,ειλικρινά όμως δεν περίμενα να πάρεις τέτοια θέση ως ΔΣΑ για την πορεία του Πολυτεχνείου….Σε θυμόμουνα ΠΑΣΠΙΤΗ, εξελίχθηκες όμως σε ΚΙΝΑΛ….» ανέφερε.

 

Στο εδώλιο ο Σαρκοζί

Στο εδώλιο ο Σαρκοζί

Δεν είναι ασφαλώς ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας, που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη – ο προκάτοχός του στο ύπατο αξίωμα της χώρας και πολιτικός του μέντορας, ο εκλιπών Ζακ Σιράκ, είχε κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, κατάχρηση εμπιστοσύνης, παράνομη οικειοποίηση συμφερόντων την περίοδο 1990-1995, που ήταν δήμαρχος του Παρισιού – αλλά ο Σαρκοζί είναι ο πρώτος που αντιμετωπίζει κατηγορίες διαφθοράς σε μια δίκη που ίσως αποτελέσει ένα ταπεινωτικό υστερόγραφο σε μια πολιτική καριέρα, που κηλιδώθηκε από σειρά δικαστικών ερευνών.

Ο Σαρκοζί προσπάθησε απεγνωσμένα την τελευταία εξαετία να μπει στο αρχείο η υπόθεση καταγγέλλοντας ένα «σκάνδαλο που θα περάσει στην ιστορία», ενώ προ ημερών είχε επαναλάβει ότι «δεν είμαι απατεώνας» σε δηλώσεις του στο γαλλικό δίκτυο BFMTV. Η εισαγγελία, ωστόσο, κατηγορεί τον Σαρκοζί ότι έταξε μια ευμενή μετάθεση στο Μονακό στον Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, ανώτερο δικαστικό εκείνη την εποχή, με αντάλλαγμα απόρρητες πληροφορίες για την έρευνα εις βάρος του για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του καμπάνιας του 2007 από την κληρονόμο της L’ Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ. Η εισαγγελία παρουσιάζει ως αποδείξεις τηλεφωνικές συνομιλίες του Σαρκοζί με τον δικηγόρο του Τιερί Χερτσόγκ, την ηχογράφηση των οποίων είχαν εγκρίνει δικαστές καθώς ερευνάτο παράνομη χρηματοδότηση της εκστρατείας του Σαρκοζί και από τη Λιβύη. Η έρευνα εκείνη είναι ακόμη σε εξέλιξη, αν και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ανάσανε κάπως αυτό το μήνα όταν ο κύριος κατήγορός του, ο Γαλλο-Λιβανέζος επιχειρηματίας Ζιάντ Τακεντίν απέσυρε αιφνιδιαστικά τις καταγγελίες του ότι είχε μεταφέρει εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά από τον Λίβυο δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι στην καμπάνια του Σαρκοζί.

 

Δύσκολα

Δύσκολα τα πράγματα και στο Λασίθι με τον ιό. Είχαμε έναν νεκρό που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Αγίου Νικολάου, ενώ και ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός (που έχει διαγνωστεί θετικός) χρειάστηκε να ξαναμπεί στο νοσοκομείο, αφού ξανανέβασε πυρετό.

 

Δούλεμα

Κοίτα να δεις που γλιτώσαμε λόγω καραντίνας από τις φιλοδοξίες ορισμένων να ηγηθούν στις δημοτικές εκλογές του Ηρακλείου. Όπως μαθαίνω μια προγραμματισμένη, εδώ καιρό, συνάντηση που θα γινόταν αυτή την εβδομάδα φυσικά δεν θα γίνει. Ευτυχώς γιατί θα έτρωγε πολύ δούλεμα.

 

Προσβολή

Ακόμη και για τις εικόνες στη Βουλή τσακωθήκαμε! «Για στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας» κάνει λόγο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με αφορμή την προβολή στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου, χθες, ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Παναγίας, εικόνων που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «παραπέμπουν στο διαβόητο “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”». Και να δεχτώ ότι υπήρξε θέμα…αισθητικής, αλλά προσβολή; Μεγάλη την παίζουν…

 

Κλινικάρχες

Τι θυμήθηκε κι ο άλλος με τους κλινικάρχες… Το 1912-13 η κυβέρνηση Βενιζέλου επέταξε πλοία για να μεταφέρει στρατό για τους Βαλκανικούς. Κατέβαλε περιορισμένη αποζημίωση. Οι εφοπλιστές  διεκδίκησαν δικαστικά πλήρη αποζημίωση. Μετά από λαϊκή κατακραυγή ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημά τους.

 

Χαμός

Ψηφίστηκε στη Γαλλία το νομοσχέδιο για την «Καθολική ασφάλεια» όπου «φωτογράφηση αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας θα τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ».

Τα ΜΜΕ μιλάνε για το τέλος της ελευθερίας του Τύπου και τα περισσότερα αρνούνται να το εφαρμόσουν και στους δρόμους γίνεται χαμός!

Βέβαια, πρέπει να περάσει από τη Γερουσία, και να  επιστρέψει στο Κοινοβούλιο.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα. Το Συνταγματικό Συμβούλιο μπορεί θα κληθεί να γνωματεύσει.

 

Συλλυπητήρια

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του τέως Αντιδημάρχου Γαζίου και τέως Δημοτικού Συμβούλου Σπύρου Στρατήγη εξέφρασε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει