ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ: “Κανένας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος”

196

Όλη η Κρήτη αλλά και η Ελλάδα υποκλίνονται στην 25χρονη Κρητικοπούλα, Άρτεμη Νικηφόρου, που είναι μία από τις δέκα εθελόντριες από την Κρήτη που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας. Η ίδια, η οποία ενσωματώθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, κατάγεται από το Ρέθυμνο, είναι αθλήτρια της άρσης βαρών και έχει συμμετάσχει μάλιστα και σε δύο τελικές φάσεις Γυναικών.

Είναι αθλήτρια του συλλόγου Αρκάδι Ρεθύμνου και εξηγεί πώς αποφάσισε να αφήσει τα πλατό και τις μπάρες για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Μια αξιέπαινη κίνηση που «χειροκρότησε» όλη η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών.

Η Άρτεμις Νικηφόρου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας
Η Άρτεμις Νικηφόρου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη στη μάχη κατά του κοροναϊού

«Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σε αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος», δηλώνει η Άρτεμις Νικηφόρου, η οποία δεν έκρυψε τις ανησυχίες και τους φόβους της.

«Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά. Σίγουρα όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός – νοσηλευτής».

Η 25χρονη αθλήτρια από το Ρέθυμνο αναφέρεται στην υποδοχή που έτυχαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο: «Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια. Μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί, την προσπάθειά μας».

Η Αρτεμις Νικηφόρου μιλάει και για το γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να προπονηθεί στην άρση βαρών. Κάτι που της λείπει αρκετά: «Μου έχει λείψει αρκετά. Κάνω ασκήσεις σπίτι μου, πάω για τρέξιμο, αλλά δεν είναι το ίδιο. Μου λείπουν οι συναθλητές μου, ο θόρυβος της μπάρας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποδεχθούμε, για να κερδίσουμε αυτή την μάχη».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει