Στην τελική ευθεία το έργο Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά

272

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει τμήμα της υφιστάμενης παλιάς εθνικής οδού στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει στόχο να θωρακίσει μέρος της παλιάς εθνικής οδού, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Γόρτυνας, το οποίο και θα εκτελεστεί από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Η αποκατάσταση του έργου «κατασκευή της παραλλαγής της οδού στο όρυγμα Β-01» θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το σημείο έχει πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων θεομηνιών. Το έργο αποτελεί τμήμα του μεγαλύτερου έργου με τίτλο «ολοκλήρωση κατασκευής της οδού Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά».

Η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Άρη Παπαδογιάννη. Στην υπογραφή της σύμβασης, συμμετείχε  μέσω τηλεδιάσκεψης ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, υπό την παρουσία του  διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ, κ. Γιώργου Αγαπάκη, ενώ την ανάδοχη εργοληπτική εταιρία «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Συνατσάκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του είναι οι τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης είναι ένας σπουδαίος σύμμαχος του Υπουργείου, σε ό,τι αφορά τις υποδομές της Κρήτης» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο αρμόδιος υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης για να προσθέσει:

«Η υπογραφή της σύμβασης σήμερα, είναι το αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει και της κατάλληλης προετοιμασίας που έχει προηγηθεί από τις υπηρεσίες του Ο.Α.Κ..

Είναι αναγκαίο, από πλευράς της εργολήπτριας εταιρείας, οι εργασίες να προχωρήσουν τάχιστα, προκειμένου να διασφαλίσουμε συνθήκες ασφάλειας στην περιοχή».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης μεταξύ άλλων ανέφερε: “Οι διαδικασίες έτρεξαν με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς με την παρότρυνση και την προτροπή από την πλευρά της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αλλά και του προσωπικού ενδιαφέροντος του κ. Κεφαλογιάννη. Το έργο είναι τόσο απαραίτητο όσο και αναγκαίο και πρέπει να υλοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια αλλά και ταχύτητα, με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες του».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει