Στην Πολεοδομία ο Μάξιμος Σενετάκης

171

Το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, όπου ενημερώθηκε για σημαντικά προβλήματα, που αφορούν στη δημοτική περιουσία από τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Μανόλη Βασιλάκη, την προϊσταμένη του Τμήματος, κ. Κατερίνα Φωστιέρη και το στέλεχος της Πολεοδομίας, κ. Ειρήνη Μανουσάκη.

Στον κ. Σενετάκη αναφέρθηκε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στον Δήμο αλλά και στους δημότες του Ηρακλείου από την επικείμενη λήξη της προθεσμίας για τις διορθώσεις λανθασμένων εγγραφών στο κτηματολόγιο την 31η Δεκεμβρίου 2020 αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2026, που είχε αρχικά ορισθεί.

Ενημερώθηκε επίσης για τα προβλήματα που προκύπτουν από την διανομή των ίδιων κληροτεμαχίων στην άλλοτε Κοινότητα Νέας Αλικαρνασσού και σε ιδιώτες καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν δημότες που είχαν κατά το παρελθόν υπαχθεί στο Ν. 2130/93 προκειμένου να αγοράσουν ακίνητα του Δήμου επί των οποίων έχουν κατασκευάσει κτίσματα, που  δεν μπορούν να τακτοποιήσουν αφού δεν είναι ακόμα ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών.

Ο κ. Σενετάκης απάντησε ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι να επαναφέρει την αρχική προθεσμία για τις διορθώσεις των εγγραφών του Κτηματολογίου ενώ για τα άλλα θέματα θα απαιτηθεί λύση με νομοθετική ρύθμιση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει