«Οι ομάδες αναλαμβάνουν το κόστος για τα τεστ»

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΤΖΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

93

Με νέα τοποθέτηση στα σόσιαλ μίντια, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης Γιώργος Τουτζάρης αναφέρεται στο γεγονός ότι έχουν παγώσει τα πάντα στη δεύτερη κατηγορία και παραθέτει τους εύλογους προβληματισμούς του.

Χαρακτηριστικά, τονίζει ότι οι ομάδες αναλαμβάνουν το κόστος για τα τεστ και ότι το ποδόσφαιρο με το πρωτόκολλο μπορεί να προστατεύσει από την υπερμετάδοση του ιού:

«Ξαναλέω, είναι οι επαγγελματικές ομάδες οποιουδήποτε αθλήματος εστίες υπερμετάδοσης του ιού; Πετυχημένα μοντέλα αντιμετώπισης της πανδημίας είναι αυτά που βρίσκουν τους φορείς του ιού και την απομόνωση του φορέα ώστε ιδιαίτερα οι α-συμπτωματικοί να μην μολύνουν τον γενικό πληθυσμό.

Προφανώς ο λόγος είναι το κόστος ώστε να γίνουν όλα αυτά τα τεστ… Οι ομάδες αναλαμβάνουν αυτό το κόστος οι ίδιες καθώς και την διαδικασία απομόνωσης εάν κάποιος/α είναι θετικός/η.

Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι προστατεύονται και πόσο στο περιβάλλον τους… δηλαδή το χονδρεμπόριο που δουλεύει με e-shop σε τεράστιες αποθήκες, κάνουν τεστ κάθε εβδομάδα; Φυσικά και πρέπει να κινηθεί η αγορά και για αυτό είναι ανοικτά, όμως δεν τηρούν αυτά που οι επαγγελματικές ομάδες υποχρεώνονται να ακολουθούν.

Ειδικός δεν είμαι… προβληματισμούς παραθέτω»

Την ίδια ώρα ο  πρόεδρος της Επιτροπής του θεσμού, Μάνος Γαβριηλίδης, μιλώντας στο Metropolis 95.5, επισημοποίησε τα σχέδια της ΕΠΟ για το κύπελλο και την πρόταση για έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2 μέχρι τέλος του μήνα. Όπως είπε η πρόταση που θα γίνει για το κύπελλο είναι να ξεκινήσει μόνο με τις επαγγελματικές ομάδες:

«Στόχος μας ήταν να δούμε ποιες ομάδες μπορούν να συμμετέχουν. Κατέληξαν οι τρεις πρόεδροι ΕΠΟ και Λιγκών, να κάνουν το καλύτερο για να αρχίσει μια ή και οι δύο από τις άλλες κατηγορίες, δηλαδή η Super league 2 και η Football League. Θα έλεγα να ξεκινήσουμε το Κύπελλο από την τέταρτη φάση και μετά.

Με επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο, δηλαδή. Οι ερασιτεχνικές ομάδες, με μεγάλη μου απογοήτευση, δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν. Πότε θα ξεκινήσουν, πότε θα είναι έτοιμες. Θα μπορέσει τουλάχιστον η Super League 2 να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα ώστε να είναι έτοιμοι οι παίκτες γύρω στις 15 να συμμετέχουν στο Κύπελλο. Ο τελικός θα είναι στις 22 Μαϊου στο ΟΑΚΑ, όπως ήταν εξαρχής».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει