Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ: «Χρειαζόταν ένα καλύτερο σχέδιο απ’ την Πολιτεία»

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

400

Πώς και πώς περίμενε ο Εργοτέλης την επιστροφή του στις Εθνικές κατηγορίες μπάσκετ ωστόσο ελάχιστες εβδομάδες μετά το πρώτο τζάμπολ της Γ’ Εθνικής, υποχρεώθηκε να …κατεβάσει ρολά λόγω του λοκντάουν.

Οι «κιτρινόμαυροι» πρόλαβαν πάντως να αφήσουν υποσχέσεις με τις εμφανίσεις τους στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του ομίλου τους και ελπίζουν, όταν επιτραπεί ξανά η αγωνιστική δραστηριότητα, να συνεχίσουν από κει που σταμάτησαν…

Κάτι που αντικειμενικά όμως είναι πολύ δύσκολο, όπως τονίζει στις δηλώσεις του στην «Π», ο Γιάννης Βισκαδουράκης:

«Θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλες τις ομάδες η επιστροφή στη δράση που λογικά υπολογίζουμε να γίνει με τη νέα χρονιά πια. Αυτή η περίοδος της διακοπής μοιάζει με καλοκαίρι γιατί δεν κάνουμε απολύτως τίποτα.

Έχουμε δώσει φυσικά κάποια προγράμματα στους αθλητές αλλά εναπόκειται στην ατομική τους ευθύνη το πώς θα τα διαχειριστούν. Ουσιαστικά οι τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος παραγράφονται.

Θα ξεκινήσουμε σχεδόν από την αρχή, με μία προετοιμασία fast track περίπου δύο εβδομάδων και ελπίζουμε με την πάροδο του χρόνου, να ξαναβρούμε τα πατήματά μας», τονίζει ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλείου που …έπεσε έξω στις προβλέψεις του για το πώς θα εξελιχθεί η αγωνιστική σεζόν:

«Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δεν περίμενα ότι θα σταματούσαμε τόσο γρήγορα και για τόσο μεγάλο διάστημα όπως φαίνεται, κοντά στους δύο μήνες.

Σίγουρα η διακοπή ήταν επιβεβλημένη γιατί η υγεία είναι το πρωταρχικό αγαθό που πρέπει να διαφυλάξουμε όμως θεωρώ ότι χρειαζόταν ένα καλύτερο σχέδιο για να μην επηρεαστούν τόσο πολύ οι ομάδες και οι αθλητές που δούλεψαν σκληρά το καλοκαίρι. Νομίζω ότι η Πολιτεία θα μπορούσε να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των τεστ που απαιτούνται κι έτσι να υπάρξει μια πιο ομαλή εξέλιξη στην αγωνιστική περίοδο».

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε τη σεζόν με δύο εκτός έδρας νίκες, σε Τρίπολη και Αίγιο ενώ ενδιάμεσα ηττήθηκε στην έδρα του από την Παναχαϊκή. Πώς κρίνει αυτά τα αποτελέσματα ο τεχνικός του;

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, πετύχαμε δύο σημαντικές εκτός έδρας νίκες για τον στόχο της άνετης παραμονής που έχουμε φέτος και δείξαμε ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Σίγουρα θα κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία από αυτές τις εμφανίσεις, είναι μια παρακαταθήκη για μας για τη συνέχεια. Εξίσου σημαντικό είναι ότι σε ένα βαθμό, διαπιστώσαμε μέσα από αυτά τα ματς και το επίπεδο της κατηγορίας.

Πριν από το πρώτο τζάμπολ ήμασταν σε αχαρτογράφητα νερά ενώ τώρα ξέρουμε αρκετά πράγματα για τη δυναμική των αντιπάλων μας, τα οποία θα φανούν πολύ χρήσιμα».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει