Ενισχύονται με επιπλέον άτομα τα αστυνομικά τμήματα της Μεσσαράς

257

Με συνολικά 14 άτομα επιπλέον προσωπικό πρόκειται να ενισχυθούν αστυνομικά τμήματα της Μεσσαράς, αλλά και του Ηρακλείου, έπειτα από απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι 14 συνολικά αστυνομικοί αναμένεται άμεσα να τοποθετηθούν στα Αστυνομικά Τμήματα Φαιστού, Αστερουσίων στον Πύργο και Β’ Ηρακλείου στον Άγιο Μύρωνα.

Ειδικότερα για τη Μεσσαρά η ενίσχυση θεωρείται γενναία, αφού συνολικά 7 από τους 14 αστυνομικούς τοποθετούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού με έδρα τις Μοίρες και 5 στο Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων με έδρα τον Πύργο.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάγκη για ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων ειδικότερα της Μεσσαράς και του Δήμου Φαιστού είχε τεθεί στο επίκεντρο το προηγούμενο διάστημα με διαδοχικές συναντήσεις, αλλά και διαρκείς επικοινωνίες που είχαν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού και επικεφαλής τον δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη.

Ο δήμαρχος είχε θέσει από την αρχή τόσο στον υπουργό, όσο και στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας το επιτακτικό θέμα ενίσχυσης του προσωπικού, σε συνδυασμό με την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, το οποίο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με απόλυτη μάλιστα επιτυχία από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο των επαφών και συνεργασίας που υπήρχε μάλιστα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας είχε δεσμευθεί όχι μόνο για την ενίσχυση σε προσωπικό, αλλά και για την τροποποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων προκειμένου να μπει τέλος στο καθεστώς ανομίας και παραβατικότητας που ορισμένοι επιδιώκουν να συντηρούν.  Σημειώνεται επίσης ότι και από τον Δήμο Γόρτυνας υπήρξαν επιστολές με τις οποίες τονιζόταν η ανάγκη για αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή.

Στη Μεσσαρά πάντως η κίνηση έγινε αποδεκτή με μεγάλη ικανοποίηση, αφού φαίνεται πως η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και με την απόλυτη υποστήριξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αστυνόμευσης και πάταξης της παραβατικότητας.

«Η ενίσχυση σε προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, αλλά και των υπολοίπων τμημάτων, ασφαλώς και μας ικανοποιεί, καθώς έρχεται να συμπληρώσει το πλάνο που έχουν θέσει εδώ και καιρό για την περιοχή μας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας» αναφέρει με δηλώσεις του ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Ευχαριστούμε θερμά τόσο τον κ. Χρυσοχοΐδη, όσο όμως και τον κ. Καραμαλάκη και τον κ. Σπυριδάκη, για όλους τους σχεδιασμούς, τις προσπάθειες και τη δράση τους, που φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Θεωρούμε πως με την ενίσχυση των τμημάτων, αλλά και με το συνολικό σχέδιο που υπάρχει, θα ενισχυθεί ασφαλώς το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και θα τροποποιηθούν προς το καλύτερο ζητήματα τα οποία υπήρχαν στο παρελθόν. Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία που έχουμε για μια καλύτερη συνολικά κοινωνία για όλους».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει