Δύο ακόμη θάνατοι στο Ηράκλειο

Ένας 72χρονος και ένας 90χρονος είναι τα νέα θύματα του ιού στην Κρήτη

3,139

Δύο ακόμα νεκρούς μετρά από χθες το Ηράκλειο, αφού δύο συνάνθρωποί μας έχασαν το τελευταίο 24ωρο τη μάχη με τον κοροναϊό, ενώ εντοπίστηκαν 50 ακόμα νέα κρούσματα του ιού στο νησί μας.

Τη ζωή τους έχασαν ένας 72χρονος, ο οποίος επί 15 μέρες νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου και ένας 90χρονος που «έσβησε» χθες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο 90χρονος Κρητικός μετέβη στο νοσοκομείο την περασμένη Πέμπτη για μετάγγιση αίματος, ήταν αδιάθετος, τελικά διαγνώστηκε με κοροναϊό και μεταφέρθηκε στη μονάδα. Αμέσως, όμως, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να καταλήξει χθες το πρωί.

Στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται με κοροναϊό τέσσερις ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και δέκα άτομα στην πτέρυγα COVID, ενώ στο ΠαΓΝΗ είναι 15 άτομα στη μονάδα κοροναϊού και οχτώ στη ΜΕΘ. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, στην Κρήτη, στην 7η Υγειονομική Περιφέρειας, είναι κατειλημμένες οι 65 από τις 241 διαθέσιμες κλίνες.

50 νέα κρούσματα

Σταθερά υψηλός, ιδιαίτερα στο Ηράκλειο και τα Χανιά, παραμένει ο αριθμός των νέων περιστατικών στο νησί. Χθες, ανακοινώθηκε ότι έχουμε 26 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, ένα στο Λασίθι, πέντε στο Ρέθυμνο και 18 στα Χανιά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει