ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

970

Λάμψη πάνω από την Κρήτη!

Ένας πραγματικά εντυπωσιακός νυκτερινός ουρανός πάνω από το Ελαφονήσι αποτυπώνεται σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της NASA και είχε τραβηχτεί τον Ιούλιο του 2020.

Ο δίσκος του Γαλαξία μας διασχίζει τον ουρανό με το πολύ φωτεινό Δία και λιγότερο Κρόνο κάτω δεξιά, αλλά και τη μεγάλη άρκτο να προβάλει στην αριστερή πλευρά. Έκτακτη συμμετοχή ο κομήτης NEOWISE κάτω αριστερά…

 

Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης είπε χθες στην ΕΡΤ ,ότι οι μετρήσεις στα λύματα που γίνονται αυτές τις μέρες (στην Ψυτάλεια) δείχνουν σταθερή και σημαντική μείωση του ιικού φορτίου

Αισιόδοξες μετρήσεις

Αισιόδοξο σημάδι!

Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης είπε χθες στην ΕΡΤ ,ότι οι μετρήσεις στα λύματα που γίνονται αυτές τις μέρες (στην Ψυτάλεια) δείχνουν σταθερή και σημαντική μείωση του ιικού φορτίου!

«Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες στην Αττική θα δούμε μείωση κρουσμάτων, θα έχουμε μια εικόνα καλύτερη. Τα μέτρα αποδίδουν» τόνισε ο καθηγητής.

 

Ο Ομπάμα και το ελληνικό χρέος

ΟμπάμαΣημαντική επισήμανση στην αυτοβιογραφία του Ομπάμα.

Στα απομνημονεύματά του «Γη της Επαγγελίας», που κυκλοφόρησαν την Τρίτη.

Συγκεκριμένα,  μεγάλο μέρος του κεφαλαίου 24 του βιβλίου του αναφέρεται στην ελληνική κρίση χρέους που ξεκίνησε το 2010 και προκάλεσε ακόμα έναν παγκόσμιο πανικό ως συνέχεια της παγκόσμιας κρίσης του 2008.

Σε αυτό, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τα εμπόδια που έβρισκε στην προσπάθεια να πείσει τους ευρωπαίους ηγέτες να στραφούν σε αναπτυξιακά πακέτα, με Γερμανία και Γαλλία να προκρίνουν τη λογική της σκληρής λιτότητας απέναντι στην Ελλάδα.

«Η πεισματική επιμονή στη λιτότητα, παρά όλα τα αντίθετα στοιχεία ήταν απογοητευτική» γράφει ο Ομπάμα.

«Παρατήρησα πως σπάνια ανέφεραν ότι οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδας ή ότι μεγάλο μέρος του χρέους των Ελλήνων είχε συσσωρευτεί αγοράζοντας γερμανικές και γαλλικές εξαγωγές – δεδομένα που θα μπορούσαν να έχουν καταστήσει σαφές στους ψηφοφόρους τους γιατί διασώζουν τους Έλληνες» αναφέρει επίσης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Ωστόσο, δεν κάνει επίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Νίκολας Σαρκοζί, εξηγώντας ότι κατανοούσε τη λογική πίσω από αυτήν την απόφαση.

Η πολιτική στην Ελλάδα «ισοδυναμούσε με τη διάσωση των δικών τους τραπεζών και βιομηχανιών και ίσως ανησυχούσαν ότι μια τέτοια παραδοχή θα έστρεφε την προσοχή των ψηφοφόρων από τις αποτυχίες διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, στις αποτυχίες εκείνων των Γερμανών ή Γάλλων αξιωματούχων που είναι επιφορτισμένοι με την εποπτεία των πρακτικών τραπεζικού δανεισμού».

 

Θα είναι παρών στα Booker

…Μια και ανέφερα τον Ομπάμα. Τα βραβεία Booker είναι από τα πλέον σημαντικά βραβεία λογοτεχνίας στον δυτικό κόσμο και στη φετινή τελετή απονομής τους, θα παραστεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην τελετή, η οποία θα είναι διαδικτυακή, ο Μπαράκ Ομπάμα, λίγο μετά την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του, θα μιλήσει για τη σημασία που έχει για αυτόν η ανάγνωση μυθιστορημάτων που έχουν βραβευτεί με το μεγάλου κύρους βραβείο.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί δίπλα σε πρώην βραβευμένους με Booker συγγραφείς όπως ο Κάζουο Ισιγκούρο, η Μάργκαρετ Άτγουντ και η Μπερναντίν Εβαρίστο.

Η τελετή απονομής του βραβείου ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Νοεμβρίου, αλλά μετατέθηκε για δύο ημέρες ,ώστε να μη συμπέσει με την κυκλοφορία του πρώτου τόμου των καινούριων απομνημονευμάτων του Ομπάμα – με τίτλο «A Promished Land» – που αναμένεται να είναι ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα βιβλία του 2020. Συνήθως, το βραβείο ανακοινώνεται σε δείπνο στο Guildhall του Λονδίνου, αλλά λόγω της πανδημίας θα μεταδοθεί, σε συνεργασία με το BBC, από το Roundhouse σήμερα.

 

Τι πρωτόγνωρες εικόνες.Ακόμη και οι Εύζωνες κάνουν χρήση της προστατευτικής μάσκαςΑκόμη και οι Εύζωνες!

Τι πρωτόγνωρες εικόνες. Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Τι πρωτόγνωρες εικόνες.Ακόμη και οι Εύζωνες κάνουν χρήση της προστατευτικής μάσκαςΑπό αυτό δεν διαφέρουν πλέον ούτε οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι μπορεί να μην έρχονται σε επαφή με τους πολίτες, ωστόσο συνυπάρχουν καθημερινά μέσα στο στρατόπεδο της οδού Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, αλλά και της εκτέλεσης των υπόλοιπων καθηκόντων τους.

Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο να φορούν και εκείνοι μάσκα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας τους.

Έτσι, τις τελευταίες μέρες, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στο Προεδρικό Μέγαρο, φορούν υποχρεωτικά την προστατευτική μάσκα.

 

Τηλεκπαίδευση… ακατάλληλη

Είχαμε δει το προηγούμενο διάστημα εξωσχολικούς να κάνουν «ντου» σε ψηφιακές τάξεις, όμως, να παίζει ταινία πορνό, αντί για μάθημα ήταν κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα.

ΤηλεκπαίδευσηΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι έρευνες για τον εντοπισμό των άγνωστων δραστών, οι οποίοι «χακάροντας» τους κωδικούς μαθητών και μαθητριών εισέβαλλαν στα διαδικτυακά μαθήματα δημιουργώντας αναταραχή.

Στο στόχαστρο μπήκαν Γυμνάσιο στην Κάλυμνο, όπου οι δράστες εξύβρισαν τους καθηγητές ,ενώ σε Γυμνάσιο της Ρόδου προέβαλαν βίντεο με ακατάλληλες σκηνές ερωτικού περιεχομένου.

Αντίστοιχα φαινόμενα εμφανίστηκαν και αλλού και είναι ενήμερο το Υπουργείο Παιδείας.

 

@patris
Δεν κάνω το εμβόλιο γιατί έχει μέσα τσιπς μας λέει ο άλλος, στο δικό σου θα βάλουμε πακοτίνια μην αγχώνεσαι.
Dimitris M.

 

Μύθοι και αλήθειες

Αλήθειες και μύθοι για το εμβόλιο. Φαρμακευτικές εταιρείες θα παρέχουν εμβόλια για τον πληθυσμό στις αρχές του 2021, αλλά η κάλυψη θα είναι περιορισμένη. Τα κριτήρια προτεραιότητας έχουν οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι πρώτες ομάδες που θα εμβολιαστούν είναι επαγγελματίες υγείας, τα σώματα ασφαλείας, όσοι βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή και οι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Ο γενικός πληθυσμός σε όλη την Ευρώπη θα εμβολιαστεί αργότερα, με τα σημερινά δεδομένα ίσως και το 2022.

Για τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης χρειάζεται να εμβολιαστεί (σύμφωνα με τους περισσότερους επιστήμονες) το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού και με αυτούς τους υπολογισμούς η κανονικότητα δεν θα επιστρέψει πριν από το καλοκαίρι του 2022.

Στην  Ελλάδα-το είπε ο υπουργός-  τα εμβόλια για τον κοροναϊό θα είναι διαθέσιμα όταν θα είναι και για την υπόλοιπη ΕΕ , καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματεύεται την προμήθειά τους από τις εταιρείες για λογαριασμό όλων των κρατών-μελών.

 

ο διευθυντής Γναθοχειρουργικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Γιώργος ΜαστοράκηςΔιεθνής αναγνώριση

Έτσι να ακούμε και θετικά! Και είναι σημαντική διεθνής αναγνώριση για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στα Νοσοκομεία μας.

“Ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά διεθνώς δημοσιεύει τη συνεργασία Γναθοπροσωπικών Χειρουργών Βενιζελείου & Αγγειοχειρουργών ΠΑΓΝΗ για την αντικατάσταση της διηθημένης από καρκίνο έσω καρωτίδας (με φλέβα από το πόδι), κάτω από τη βάση του κρανίου.

Ο ασθενής χειρουργήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στις αρχές της προηγούμενης καραντίνας» όπως εξήγησε ο διευθυντής Γναθοχειρουργικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Γιώργος Μαστοράκης. Μπράβο σε όλους!

 

Η έκκληση της Μαργαρίτας

Σε τραγική κατάσταση δηλώνει πως είναι η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, ΜαργαρίταΤι να πει κανείς όταν βλέπει τέτοια πράγματα;

Σε τραγική κατάσταση δηλώνει πως είναι η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα. Η 62χρονη, με ανάρτησή της στο Facebook καλεί σε βοήθεια καθώς ζει σε άθλιες συνθήκες. Τα λόγια της συγκλονίζουν,

«Δεν έχω να φάω, ζω από τις φιλανθρωπίες, το μόνο που μου μένει είναι να πεθάνω».

Σύμφωνα με όσα λέει δεν έχει ρεύμα, ούτε χρήματα για να ψωνίσει τρόφιμα τόσο η ίδια, όσο και τα 22 σκυλιά και τα 35 γατιά που έχει.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Είμαι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ετών 62 ετών.

Η ΔΕΗ χθες μου έκοψε το ρεύμα και δεν έχω ούτε τηλέφωνο, ούτε ιντερνέτ.

Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, μα και τι να μαγειρέψω, χα, χα, χα, δεν έχω πια τίποτα, δεν έχω ψυγείο, μα αυτό έτσι κι αλλιώς είναι τελείως άδειο, δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ.

Και πραγματικά κρυώνω! Ήρθα σε ένα καλό γείτονα για να στείλω το SOS!

Επίσης δεν έχω να φάω! Περισσότερο τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια!

Δεν έχουμε απολύτως τίποτα! Ούτε ένα σεντ….

Τίποτα απολύτως τίποτα! Ζητάμε κάποια βοήθεια!

Σας ευχαριστούμε πολύ! Δεν έχω κινητό. Μιας φίλης, 6943-286265

Σας παρακαλώ πολύ αναρτήστε στο προφίλ σας! Κάποιος ίσως μας βοηθήσει! Help!»

 

Το Βατοπέδι για τη λιτανεία

Σε διευκρινίσεις προέβη η Μονή του Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού κατά τη διάρκεια της λιτανείας την περασμένη Παρασκευή για την απαλλαγή από τον κοροναϊό.

Τόνισε ότι ηταν απόφαση της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους να τελεσθή λιτάνευση και δέηση στην Υπεραγία Θεοτόκο, από όλες τις Μονές και Σκήτες, προκειμένου να λυτρώσει το ανθρώπινο γένος από τη φοβερά ενσκήψασα απειλή και όχι αυθαίρετος πρωτοβουλία της Μονής.

Στην Ιερά Μονή ελήφθησαν και λαμβάνονται εκ περισσού όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για πρόληψη από τον covid-19, τα οποία υπεδείχθησαν από τις υγειονομικές αρχές, ήτοι: Η Μονή παρέμεινε κλειστή καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας.

Το θερινό διάστημα κατά το οποίο σταμάτησε η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας (lockdown) η Μονή δεχόταν ελάχιστους επισκέπτες για συγκεκριμένες εργασίες, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να έχουν κάνει προηγουμένως εξετάσεις για τον κοροναϊό και μόνο με τη βεβαίωση αυτή μπορούσαν να εισέλθουν. Κατά το δεύτερο κύμα πανδημίας η Μονή παραμένει κλειστή, η φιλοξενία με εντολή της Ιεράς Κοινότητος έχει παύσει, τα άτομα που βρίσκονται εντός μονής, πατέρες και οι ελάχιστοι εργαζόμενοι λαϊκοί έχουν όλοι ελεγχθεί με τεστ του covid-19, ώστε δεν υφίσταται λόγος μετάδοσης του κοροναϊού μεταξύ των.

Η Μονή έχει προμηθευτεί και ενεργεί τα αντίστοιχα τεστ, καθώς στην Μονή μονάζει ιατρός γνώστης του αντικειμένου.  Η συγκεκριμένη λιτάνευση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά εντός του περιβόλου της Μονής, δηλαδή στους χώρους στους οποίους κινούνται και εγκαταβιούν οι πατέρες της αδελφότητος. Ως εκ τούτων εκ της λιτανεύσεως ουδείς εκ των παρισταμένων εξετέθη σε υγειονομικό κίνδυνο από τη μετάδοση του covid-19 και κάθε προσπάθεια ανάδειξης τέτοιας ειδήσεως είναι ατυχής διασπείρουσα ψευδείς εντυπώσεις.

 

Διαβάζω σε μεγάλη διεθνή έρευνα ότι οι Έλληνες ερευνητές- καθηγητές θεωρούν ότι η κυβέρνησή μας ακολούθησε τις επιστημονικές θεωρίες ορθά.

 

 

Οι επιστημονικές θεωρίες

Εντυπωσιακό!

Διαβάζω σε μεγάλη διεθνή έρευνα ότι οι Έλληνες ερευνητές- καθηγητές θεωρούν ότι η κυβέρνησή μας ακολούθησε τις επιστημονικές θεωρίες ορθά.

Δόθηκαν 25.307 απαντήσεις σε 152 χώρες.

Βέβαια, η έρευνα έγινε τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Κάτι λέει αυτό.

 

 

Πήγε μόνος του Πολυτεχνείο

ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης πήγε μόνος του ΠολυτεχνείοΑυτή τη φορά είναι όντως χολωμένοι με τον Πολάκη στον συριζα.

Το γεγονός ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας πήγε στο Πολυτεχνείο ,όταν ο Αλέξης Τσίπρας και τα 50 στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν στο Πάρκο Ελευθερίας δημιούργησε εντυπώσεις.

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης δεν πήγε νωρίς, αλλά την ίδια ώρα που γινόταν η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ !

Ίσως βέβαια τον πείραξε που δεν βρέθηκε ανάμεσα στα 50 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και γι αυτό θέλησε να δείξει την ενόχληση του.

 

Η Τασία

Θλίψη σκόρπισε η χθεσινοβραδινή είδηση ότι “έφυγε” από τη ζωή η Τασία Σκουλά. Ένας εξαίρετος άνθρωπος, θρύλος του δημοκρατικού χώρου, σύζυγος του αείμνηστου Θανάση Σκουλά. Η ταφή θα γίνει στην Αθήνα σε στενό οικογενειακό κύκλο.

 

Τραγικό

Έτσι είναι αυτά. Ουσίες, καταχρήσεις, τζόγος. Σε ξέρουν τα καλύτερα καζίνο. Τι να σου κάνει και ο τεράστιος πατέρας σου; Πόσο να σπρώξει…

 

Πελάτες

Τι είναι αυτό το επιχείρημα πως «δεν σας θέλουμε για πελάτες»; Πώς είναι δυνατόν να ζήτησαν να κλείσουν όλοι οι εταιρικοί καταθετικοί λογαριασμοί και οι κάρτες συγκεκριμένης επιχείρησης και μάλιστα επειδή είναι ο πρώην; Περίεργα πράγματα…

 

Καραντίνα

Σε προληπτική καραντίνα παραμένει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την περασμένη Τρίτη.  Με ανάρτησή του στο twitter, ο Ν. Παναγιωτόπουλος αναφέρει: «Πέμπτο συνεχόμενο αρνητικό τεστ σήμερα, από την περασμένη Τρίτη. Παραμένω στο γραφείο μου σε 24ωρη βάση. Η προληπτική καραντίνα που έθεσα στον εαυτό μου θα λήξει σύντομα. Τηρώ σχολαστικά τις οδηγίες των ειδικών για την προφύλαξη από τον #COVID19».

 

Το πρόστιμο

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Μαρία Κιούση, τη γυναίκα που της έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ ,γιατί πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η κα Κιούση εξήγησε στον κ. Τσίπρα πως εργάζεται δίπλα στο Πολυτεχνείο και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θέλησε να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο, στέλνοντας τον κωδικό 6 λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Η κα Κιούση ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πως κατέθεσε ένσταση για το πρόστιμο που της βεβαιώθηκε, με τον κ. Τσίπρα να τονίζει πως το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να ακυρώσει το πρόστιμο που επέβαλε εξαντλώντας την αυστηρότητά του, ειδάλλως το πρόστιμο θα πληρώσει συμβολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Κομνηνών

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και διαδικαστικά ζητήματα που τελικά αντιμετωπίστηκαν, υπογράφηκε χθες η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού Κομνηνών, μια παρέμβαση κομβικής σημασίας, καθώς αλλάζει όψη η κεντρική οδική αρτηρία του Πόρου

Τη σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη.

 

Μπράβο

Πολλά μπράβο στα συνεργεία που δούλευαν νύχτα στον ΒΟΑΚ. Δεν είναι συνηθισμένο συνεργεία δημόσιων υποδομών να δουλεύουν νύχτα για να τελειώσουν έργο στην Κρήτη…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει