Δήμος και Αυγενάκης προχωρούν για το κλειστό κολυμβητήριο στον Άη Γιάννη

ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

1,067

Με έγγραφο του Δήμου Ηρακλείου προς  τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη τακτοποιείται, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τον Δήμο Ηρακλείου, το θέμα της προσβασιμότητας  στο προτεινόμενο ακίνητο στον Αη Γιάννη Κνωσού, ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου που προτάθηκε για την κατασκευή του κλειστού Κολυμβητηρίου.

Έτσι γίνεται πλέον και επισήμως σαφές ότι ο Δήμος Ηρακλείου και Υφυπουργείο Αθλητισμού προχωρούν στα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της μεγαλύτερης αθλητικής εγκατάστασης στην πόλη, μετά το Παγκρήτιο Στάδιο και το Νέο κλειστό γυμναστήριο στα δύο Αοράκια.

Είναι κοινή η βούληση του δημάρχου Ηρακλείου και του υφυπουργού Αθλητισμού να προχωρήσουν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για τον λόγο αυτό η επικοινωνία μεταξύ τους είναι διαρκής.

Επίσης, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Υφυπουργείου Αθλητισμού για την αναβάθμιση του Παγκρήτιου Σταδίου, ετοιμάζεται από την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου  η προεκτίμηση των μελετών που θα απαιτηθούν για την κατασκευή επιπλέον υποδομών (χθες στην συνέντευξή του στην «Π» ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Βαρδαβάς αποκάλυψε τις παρεμβάσεις που θα γίνουν), αλλά και σημαντικών συντηρήσεων που θα μετατρέψουν το Παγκρήτιο Στάδιο σε μια σύγχρονη αθλητική υποδομή που θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για μεγάλα αθλητικά γεγονότα και θα μπορεί να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στην τοπική περιφερειακή και εθνική αθλητική κοινότητα.

Οι μελέτες αυτές θα χρηματοδοτηθούν μετά από την δέσμευση του κ. Αυγενάκη από πόρους του Υφυπουργείου Αθλητισμού και θα ακολουθήσουν τα έργα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει