ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: «Στο Μύλο»πάει… το ψηφιακό κανάλι πολιτισμού

1,168

Η θεατρική παράσταση «Στο Μύλο» έρχεται από το Θέατρο Κρήτης στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts  & Culture,  σήμερα  Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 στις 9:15 το βράδυ.

 Την On line πρεμιέρα της παράστασης μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

Πρόκειται για την ηθογραφική κωμωδία της Σητειακής συγγραφέως Ρούλας Ορφανουδάκη, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Μπαλαμούτσου.  Στο δωμάτιο ενός νερόμυλου, στην Κρήτη μιας άλλης εποχής, διαδραματίζεται η ζωή της Ζαμπίας και του Στεφανή (μυλωνάς).  Εκεί καταφθάνουν φίλοι και συγχωριανοί και μέσα από την κωμική πλευρά των διαλόγων (ηθογραφία) αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρητικών.  Οι παρεξηγήσεις εναλλάσσονται με τις εξηγήσεις και τα καλά κρυμμένα μυστικά αναδύονται επιτέλους λυτρωτικά στο φως.

Η κρητική (Σητειακή) ντοπιολαλιά και οι διάσπαρτες νότες της κρητικής μουσικής θα κάνουν τους παλιούς να θυμηθούν και τους νέους να μάθουν.

Παίζουν: Βαγγέλης Μαστορογιαννάκης, Σέβη Χρηστάκη, Τάσος Καϊσαρλής, Λίτσα Χριστουλάκη Αντώνης Βούρλος, Μαρία Λιαδάκη, Κυριάκος Κορόγιαννης, Πόπη Λουλουδάκη, Ντίνα Μπαλμπακάκη

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μπαλαμούτσος

Σκηνικά: Μανούσος Μαυροφοράκης

Φώτα- Ήχος: Άννα Παπαδάκη

Τηλεσκηνοθεσία-Μοντάζ-Τrailer: Μαρία Παπαδάκη

Διεύθυνση φωτογραφίας- Οπερατέρ: Βασίλης Φλουρής

Το Θέατρο  Κρήτης ιδρύθηκε στις αρχές του 2007 με κύριο σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση του θεάτρου στην Κρήτη και την παρουσίαση θεατρικών έργων εντός και εκτός αυτής.

Ιδρυτικά μέλη είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ Μαστορογιαννάκης Βαγγέλης και ο διαχειριστής Μπαλαμούτσος Μιχάλης.

Η πλειοψηφία των ηθοποιών που απαρτίζουν την ομάδα ασχολούνται επαγγελματικά με το θέατρο επί σειρά ετών. Έχουν συμμετάσχει σε πολλά έργα του ελληνικού, κυρίως, ρεπερτορίου και ειδικότερα του κρητικού θεάτρου (αναγεννησιακό και σύγχρονο), ενώ έχουν περιοδεύσει εντός της Κρήτης αλλά και στο εξωτερικό.

Η παραγωγή εντάσσεται στο ψηφιακό φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2020 και θα προβληθεί στη Ζώνη: «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» του Heraklion Arts & Culture.

 Δείτε εδώ το τρέιλερ της παράστασης:

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει