ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Η Κρήτη παραμένει ασφαλής προορισμός

577

Μόνο με τη συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τα άλλα αρμόδια υπουργεία, τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη μεγάλη κρίση, την οποία  έχει προκαλέσει η πανδημία της COVID-19 στον κλάδο του τουρισμού. Αυτό τόνισε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υποδεχόμενος στην Περιφέρεια τον υφυπουργό Τουρισμού Μανώλη Κόνσολα και την γενική γραμματέα του Υπουργείου Βίκυ Λοΐζου.

«Ο στόχος μας είναι κοινός. Να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες στο τουριστικό μας προϊόν τη φετινή χρονιά, για να μπορούμε να ατενίζουμε τον επόμενο χρόνο με μεγαλύτερη αισιοδοξία», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Παράλληλα, τόνισε ότι καμία Περιφέρεια δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχεδιασμό, εάν δεν υπάρχει συμπόρευση με το Υπουργείο Τουρισμού. Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ της Κρήτης διαμορφώνεται από τον τουρισμό επεσήμανε: «Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη δεκαετία στην Κρήτη και οραματιζόμαστε την «πράσινη» ανάπτυξη που χρειάζεται το νησί μας με τις απαραίτητες υποδομές για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, όπως επίσης τα απαιτούμενα έργα για την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών.

Η Κρήτη διαθέτει τουριστικές σχολές, οι οποίες πρέπει να αναβαθμιστούν και το ζητούμενο είναι οι νέοι που αποφοιτούν να βρίσκουν εργασία». Τέλος, ο περιφερειάρχης ευχήθηκε την επόμενη χρονιά ο τουρισμός να επιστρέψει στα επίπεδα των τελευταίων χρόνων παράλληλα με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από την πλευρά του στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Τουρισμού Μανώλης Κόνσολας υπογράμμισε ότι «στη συνάντηση διαπιστώσαμε ότι ο τουρισμός είναι ένα πολύ ευάλωτο προϊόν και το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Κρήτης προσαρμόζεται απόλυτα στο στρατηγικό δεκαετές που σχεδιάζει το Υπουργείο Τουρισμού.

Η Κρήτη είναι σύστοιχη με τις ανάγκες της αγοράς για ιδιωτικές υποδομές και τον εκσυγχρονισμό των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων για δημόσιες επενδύσεις, για την «πράσινη» οικονομία, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την τουριστική εκπαίδευση, για τον θεματικό τουρισμό» και πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, για να συμβεί αυτό προϋπόθεση είναι να συνεχίζουμε από την Κρήτη να στέλνουμε το μήνυμα της ασφαλούς Κρήτης, κάτι που αναγνώρισε και η βρετανική κυβέρνηση που επανένταξε την Κρήτη σε ασφαλή προορισμό σε επίπεδο Ευρώπης».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει