Υψηλές πτήσεις για τα κρούσματα – 10 στην Κρήτη

236

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο είχαμε 841 νέα περιστατικά και δέκα θανάτους, με τους νεκρούς από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνουν τους 559.

Στην Κρήτη, ανακοινώθηκαν δέκα νέα κρούσματα, οχτώ στο Ηράκλειο και δύο στο Ρέθυμνο.

Αναλυτικά, χθες έγιναν γνωστά 841 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29057, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Τα 3777 (13.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11354 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αυτή τη στιγμή, 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 31 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Μέχρι σήμερα, 268 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε δέκα ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 559 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 209 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από τα 798 εγχώρια κρούσματα, τα 76 συνδέονται με γνωστές συρροές. Τα     43 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Είχαμε     290 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 38 συνδέονται με γνωστές συρροές,     197 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 19 συνδέονται με γνωστές συρροές, δύο στην Αιτωλοακαρνανία, ένα στην Αργολίδα, τρία στην Άρτα, δώδεκα στην Αχαΐα, δύο στη Βοιωτία, έξι στη Δράμα, επτά στον Έβρο, εκ των οποίων δύο συνδέονται με γνωστές συρροές, πέντε στην Εύβοια, τρία στην Ηλεία, δύο στην Ημαθία, οχτώ στο Ηράκλειο, ένα στη Θεσπρωτία, δύο στη Θήρα, 19 στα Ιωάννινα, οχτώ στην Καβάλα, τέσσερα στην Καρδίτσα, 16 στην Καστοριά, πέντε στην Κέρκυρα, πέντε στο Κιλκίς,

  • 20 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,εκ των οποίων τρία συνδέονται με γνωστές συρροές, ένα στην Κορινθία, ένα στη Λακωνία, 25 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων δύο συνδέονται με γνωστές συρροές, ένα στη Λέσβο, τρία στη Λευκάδα, εννέα στη Μαγνησία, οχτώ στη Μεσσηνία, πέντε στη Νάξο, έξι στην Ξάνθη, τέσσερα στην Πέλλα, τέσσερα στην Πιερία, δύο στο Ρέθυμνο, δέκα κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων τρία συνδέονται με γνωστή συρροή, δύο στη Ρόδο,     35 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων έξι συνδέονται με γνωστή συρροή, επτά  κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων ένα συνδέεται με γνωστή συρροή, τρία στη Χαλκιδική, οχτώ κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων δύο συνδέονται με γνωστή συρροή και
  • 46 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει