Βραβεία σε δύο λιμενικούς

182

Δύο στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου θα βραβεύσει σήμερα κατά την επίσκεψή του στο ΚΛΗ ο Αρχηγός του Λ.Σ Αντιναύαρχος. Θεόδωρος Κλιάρης. O κ. Κλιάρης θα απονείμει  ναυτικά μετάλλια σε Βαθμοφόρους του

Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για την δράση που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης κινδυνευόντων ατόμων στη θάλασσα.

Εντωμεταξύ όπως έγινε γνωστό στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου θα τοποθετηθεί ένα δίκτυο σύγχρονων ραντάρ και θερμικών καμερών μεγάλης εμβέλειας, με δυνατότητα να μεταφέρουν σε 24ωρη βάση και σε πραγματικό χρόνο εικόνα από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν 35 υπερσύγχρονα ραντάρ και 26 θερμικές κάμερες, ενώ στην Κρήτη θα εγκατασταθούν 4 ραντάρ και θερμικές κάμερες σε διάφορα σημεία ώστε να οχυρωθεί καλύτερα ο θαλάσσιος χώρος.

Από αυτές άλλες θα είναι κινούμενες πάνω σε σκάφη και άλλες σε μόνιμη εγκατάσταση κυρίως στα νότια παράλια του νησιού ώστε σε πραγματικό χρόνο να γίνεται επιτήρηση.

Για τη λειτουργία του νέου συστήματος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Κλιάρης αναφέροντας ότι τα νέα συστήματα θα συμβάλλουν  ενεργά στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και στην πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια του συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2021 και μέχρι το 2022 θα έχουν εγκατασταθεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει