ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ: Έβρεξε… μπαλκόνια στην Ακαδημία

438

Έβρεξε… μπαλκόνια στο σχολικό συγκρότημα της παλιάς Παιδαγωγικής Ακαδημίας! Η πρόσφατη δυνατή νεροποντή ήταν αρκετή για να βγουν στην επιφάνεια για ακόμα μια φορά τα χρόνια κτηριακά προβλήματα του ιστορικού σχολείου, τάξεις μετατράπηκαν σε λίμνες, άλλες τις διέσχιζε κυριολεκτικά ποτάμι το νερό, ενώ σε άλλες στάζει ακόμα και τώρα το ταβάνι, αφού τα νερά λιμνάζουν σε ταράτσες χωρίς μόνωση και χωρίς υδρορροές. Αποκορύφωμα ήταν χθες η αποκόλληση ενός σημαντικού τμήματος της κάτω μεριάς ενός μπαλκονιού στην κεντρική αυλή, όπου ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δε υπήρχαν μαθητές ή εκπαιδευτικοί από κάτω!

Στο  σχολικό συγκρότημα συστεγάζονται τέσσερα σχολεία, τα 2ο ειδικό Νηπιαγωγείο, 1ο ειδικό δημοτικό, τα 53ο και 54ο δημοτικά σχολεία με 450 μαθητές και δεκάδες εκπαιδευτικούς. Με την άμεση παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων του 54ου Δημοτικού, από κοινού με τις διευθύνσεις του σχολικού συγκροτήματος , στο σχολείο βρέθηκε  κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου. «Το κλιμάκιο κατέγραψε τις εργασίες που πρέπει αμέσως να γίνουν στο κτήριο και σε συγκεκριμένες αίθουσες ώστε να μπορούν να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα σε τάξεις που δεν είναι “λίμνες”, που δεν τις διασχίζουν “ποτάμια”, που δε χρειάζονται γάντια για να μην παγώνουν από την υγρασία! Οι εργασίες κάτω από την πίεση μας ξεκίνησαν σήμερα κιόλας! Απαιτούμε να ολοκληρωθούν χωρίς χρονοτριβές και άλλες καθυστερήσεις!», αναφέρουν οι γονείς και τονίζουν πως:

«Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της χρόνιας απουσίας, από πλευράς όλων των μέχρι σήμερα Δημοτικών Αρχών του Δ.Ηρακλείου, οποιουδήποτε προγραμματισμού συντήρησης, αποκατάστασης, αντισεισμικής θωράκισης και ανέγερσης σχολικών κτιρίων.  Σε αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί η πάνω από 15 χρόνια πλέον καθυστέρηση υλοποίησης της μελέτης στατικότητας του σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που μεταξύ άλλων σημαντικών εργασιών θα αποκαταστήσει χρόνιες ζημιές, μονώσεις, τα κουφώματα και άλλες ανάγκες που έχει ανάγκη το κτήριο. Τα προβλήματα είναι ήδη γνωστά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, συνολικά στη Δημοτική Αρχή!». Ζητούν χωρίς καμιά καθυστέρηση, με τη διάθεση του κατάλληλου προσωπικού να ολοκληρωθούν με ευθύνη του Δήμου την επόμενη εβδομάδα όλες οι αναγκαίες άμεσες εργασίες για να μπορούν να κάνουν τα παιδιά μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες.

Ακόμα, θέλουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις και με όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις να προχωρήσει με ευθύνη της δημοτικής Αρχής ο διαγωνισμός για την ενίσχυση του σχολικού συγκροτήματος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει