“Πέρασε” από την Οικονομική Επιτροπή η λαϊκή της Αλικαρνασσού μπροστά από τις φυλακές

151

Με τις ευλογίες της Οικονομικής Επιτροπής δρομολογείται η δημοπράτηση του έργου της πρώτης μόνιμης λαϊκής αγοράς στο δημοτικό ακίνητο της Λότζια και μπροστά από τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού.

Όπως είναι γνωστό, τον προηγούμενο μήνα κατέβηκε στο Ηράκλειο κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ελέγξει το δημοτικό ακίνητο και να αξιολογήσει κατά πόσο είναι ασφαλές να μετακινηθεί στον χώρο του δημοτικού ακινήτου η λειτουργία της λαϊκής αγοράς για την οποία διατυπώνονται ενστάσεις και διαφορετικές απόψεις.

Η δέσμευση που έχει δοθεί είναι ότι στο τέλος του προηγούμενου μήνα θα είχε παραδοθεί και επισήμως η έκθεση του κλιμακίου για την οποία ο Δήμος Ηρακλείου μέχρι σήμερα δεν έχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο είναι σαφές και αδιαπραγμάτευτο για τη Λότζια είναι ότι θα προχωρήσει η δημοπράτηση της διαμόρφωσης του δημοτικού ακινήτου, ώστε να λειτουργήσει ως λαϊκή αγορά για την οποία υπάρχουν δύο ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο, αρχικά είχε αποφασίσει θετικά υπέρ της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς μπροστά από τις φυλακές. Όμως η νέα πολιτική ηγεσία αναδιπλώθηκε πλήρως, εγείροντας ενστάσεις επικαλούμενο λόγους που άπτονται της ασφάλειας της τάξης.

«Εμείς θα δημοπρατήσουμε το έργο είτε έτσι, είτε αλλιώς» τονίζουν στελέχη της Λότζια θέτοντας ερωτήματα, για το πώς εγείρονται από την πλευρά του Υπουργείου ζητήματα επιλεκτικά για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς την οποία ζητά πάνδημη η κοινωνία, και την ίδια στιγμή δεν εγείρεται κανένα θέμα  για άλλες οχλούσες λειτουργίες που αναπτύσσονται περιμετρικά των φυλακών.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος που θα κινηθούν στο άμεσο μέλλον οι δύο πλευρές που είναι προφανές ότι διαφωνούν. Μένει να φανεί εάν οι διαφορετικές προσεγγίσεις θα οδηγήσουν σε σύγκρουση και πόσο ακραία μπορεί να είναι αυτή διότι όπως φαίνεται και οι δύο έχουν κρυμμένους άσσους κάτω από το μανίκι τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει