Παρατείνεται η μίσθωση των ξενοδοχείων καραντίνας

187

Παράταση της μίσθωσης των ξενοδοχείων καραντίνας μέχρι το τέλος Νοεμβρίου προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ηράκλειο.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «φέτος η χώρα μας έχει ενισχύσει την εικόνα της στο εξωτερικό και είναι η πρώτη στις επιλογές μιας σειράς μεγάλων και ισχυρών Τour Οperators» ενώ έκανε λόγο για «στοίχημα που κερδήθηκε, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία».

«Ενώ ο αρχικός μας προγραμματισμός ήταν να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία καραντίνας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου»  οι τελευταίες εξελίξεις έχουν επιτρέψει στους διεθνείς Τravel Αgents και Τour Οperators να επεκτείνουν τα προγράμματά τους και βαθιά μέσα στον Νοέμβριο, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί στο προηγούμενο διάστημα και στις προηγούμενες χρονιές», επισήμανε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης το 30% των ξενοδοχείων είναι ανοιχτά με πληρότητα πάνω από 50% και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα προσγειωθούν 36 πτήσεις όταν πέρυσι την ίδια μέρα προσγειώθηκαν 72 πτήσεις.

Επίσης, στη Ρόδο σήμερα θα προσγειωθούν 33 πτήσεις έναντι 52 πτήσεων της προηγούμενης χρονιάς. Οι ενδείξεις είναι αισιόδοξες και για το Νοέμβριο.Έδωσε και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως την εταιρεία «Jet2» από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει προγραμματίσει 586.000 πτήσεις φέτος, καθιστώντας την Ελλάδα πρώτη χώρα στις επιλογές της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει