ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Χωρίς προβλήματα ο αντιγριπικός εμβολιασμός

174

“Ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνεχίζεται κανονικά στο Ηράκλειο και παραλαμβάνονται συνεχώς νέες παρτίδες εμβολίων”. Αυτό είπε στην “Π” ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αριστοτέλης Σκουντάκης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και δεν υπάρχουν ελλείψεις.

ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αριστοτέλης Σκουντάκης
Ο κ. Αριστοτέλης Σκουντάκης

“Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί θα μπορέσει να εμβολιαστεί κανονικά” ανέφερε.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης ρωτήθηκε για το εάν και κατά πόσον το εμβόλιο κατά της γρίπης παρέχει μιας κάποιας μορφής προστασία έναντι του κοροναϊού.

Το συγκεκριμένο ερώτημα βασίστηκε σε μια έρευνα Ολλανδών επιστημόνων, βάσει της οποίας προκύπτει πως το αντιγριπικό εμβόλιο καθίσταται «σύμμαχος» στη μάχη έναντι του κοροναϊού.

Από την πλευρά του ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε για το θέμα αυτό: «Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της γρίπης, γενικά τα εμβόλια μεταξύ τους μπορούν να έχουν “διασταυρούμενες” μορφές ενίσχυσης.

Για παράδειγμα, στην κατηγορία αυτή ανήκει το εμβόλιο BCG κατά της φυματίωσης, λόγω του ευρέος φάσματος ανοσιακών αποκρίσεων που προκαλεί. Αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να το θεωρήσουμε αρκετό για να μας προστατεύσει έναντι του κοροναϊού».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει