Κλείνει για δύο μήνες το κολυμβητήριο Ηρακλείου

ΝΕΑ ΣΟΒΑΡΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ - ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ

515

Μια σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο του κολυμβητηρίου του ΕΑΚΗ και συγκεκριμένα το κόψιμο ενός παλιού σωλήνα έφερε το αναγκαστικό κλείσιμο της μοναδικής 50άρας πισίνας που διαθέτει το Ηράκλειο και μάλλον αυτή θα παραμείνει!

Το παλιό μηχανοστάσιο λειτουργεί… με ενέσεις εδώ και χρόνια και φαίνεται ότι δεν αντέχει άλλο! Αρχές Νοεμβρίου είχε αποφασιστεί να κλείσει για να αρχίσει η ανακατασκευή του αλλά πρόλαβαν τα γεγονότα.

Ο σωλήνας έσπασε, (κάτι παρόμοιο είχε γίνει 31/3/2019) πλημμύρισε το μηχανοστάσιο, σταμάτησαν οι προπονήσεις, ήρθε η Πυροσβεστική και άδειασε το νερό και έχουν ξεκινήσει εργασίες για να φτιαχτεί.

Αν φτιαχτεί ο σωλήνας – κάτι που πολλοί θεωρούν αδύνατο – η ημερίδα ορίων ίσως γίνει την Κυριακή αλλιώς θα ακυρωθεί. Έγγραφο έχει σταλεί από την ΠΕΚΥΚ-Ρ στην ΚΟΕ όπου αναλύονται οι λόγοι που θα οδηγήσουν στην ματαίωση της.

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ κ. Ζερβός, αν δεν φτιαχτεί μέχρι την Παρασκευή, το Κολυμβητήριο θα κλείσει νωρίτερα.

Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν – πληροφορίες αναφέρουν  ότι είχαν ξεπεραστεί όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα- άμεσα εργασίες ανασυγκρότησης του μηχανοστασίου που εδώ και 40 χρόνια δεν έχουν γίνει.

Για 2 μήνες περίπου το Κολυμβητήριο θα είναι κλειστό και τα σωματεία του υγρου στίβου ψάχνουν λύσεις για να συνεχιστούν οι προπονήσεις των αθλητών τους.

Αναστολή λειτουργίας στα δημοτικά κέντρα

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το Ηράκλειο υποχρέωσαν την αναστολή της λειτουργίας των δημοτικών αθλητικών κέντρων Ηρακλείου χθες 21.10. Η ανακοίνωση της Ανάπτυξης ΑΘλητισμού Ηρακλείου αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών αναστέλλεται η λειτουργία των δημοτικών αθλητικών κέντρων Ηρακλείου (Παγκρήτιο  Στάδιο, Νέο Κλειστό Γυμναστήριο και ΔΑΠΚΗ) σήμερα Τετάρτη 21/10/2020.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει