Πρεμιέρα από το διαδίκτυο για το 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

ΑΡΧΗ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΝΑ

131

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του,το   8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα πραγματοποιηθεί   με μια ταινία – ντοκιμαντέρ, σε Α’ προβολή, με τον τίτλο «Μελίνα – Γεννήθηκα Ελληνίδα», παραγωγή της COSMOTE TV.

Επίσης στους δύο ορόφους του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, φιλοξενείται, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων, μια μεγάλη έκθεση που περιλαμβάνει κινηματογραφικές και θεατρικές αφίσες, φωτογραφίες από τις καλλιτεχνικές και πολιτικές δραστη- ριότητές της,  δίσκους μουσικής, σπάνια θεατρικά προγράμματα, περιοδικά και αποκόμματα εφημερίδων, απ’ όλο τον κόσμο.

Μέρος του υλικού αυτού, αποτυπώνεται σ’ ένα επετειακό βιβλίο που φέρει το όνομά της, με υπότιτλο, «όταν στην Ελλάδα ο Πολιτισμός έγινε πρωτοσέλιδο», αφιέρωμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην «τελευταία Ελληνίδα θεά». Το υλικό και η επιμέλεια, τόσο της έκθεσης όσο και του βιβλίου, ανήκουν στον Λευτέρη Λαμπράκη. Η έκδοση είναι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και των εκδόσεων «Πυξίδα της Πόλης».

Το φετινό πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορούν να το παρακολουθήσουν οι κινηματογραφόφιλοι σε όλη την Ελλάδα, διαδικτυακά -σε προστατευμένο περιβάλλον – στο www.chaniafilmfestival.com.

Μέρος αυτού του προγράμματος θα παρουσιαστεί και στον φυσικό χώρο του Φεστιβάλ, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, καθημερινά 8.00 μ.μ. -10.00 μ.μ., καθώς και σε ειδικές προβολές που έχουν προγραμματιστεί.

Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός από εργαστήρια και masterclasses θα υλοποιηθεί σε φυσικό περιβάλλον αλλά και διαδικτυακά. Ειδικά εργαστήρια για την Εκπαιδευτική Κοινότητα, αλλά και για όλους τους φίλους του Κινηματογράφου.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αποτελεί η απόφαση των συντελεστών του, η online έκδοση να ακολουθεί ροή αίθουσας και όχι on demand προβολή, ως συμβολή στη διατήρηση του αναντικατάστατου Φεστιβαλικού κλίματος.

Παράλληλα, μέσα από το κανάλι του 8ου CFF στο Youtube,  θα υπάρχει μια καθημερινή ειδική ζωντανή εκπομπή, η οποία θα δίνει τον παλμό του Φεστιβάλ με παρουσιάσεις, συζητήσεις και πολλές εκπλήξεις.

Το 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και όλες οι δράσεις του σχεδιάζονται και επαναπροσδιορίζονται με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την προστασία από τη διάδοση της covid19. Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και θερμομέτρηση.

Για όλες τις δράσεις θα ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η δήλωση συμμετοχή και η κράτηση θέσης, μέσα από σχετικό ηλεκτρονικό σύστημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει