Ο Μητσοτάκης πήρε πίσω την απόφαση για άνοιγμα των γηπέδων

ΤΣΑΜΠΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! - ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

125

Παρότι χθες ανακοινώθηκε σε πανηγυρικούς τόνους, τόσο από το αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργείο, όσο και από τη Σούπερ Λιγκ η απόφαση να ανοίξουν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα για τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% επί της χωρητικότητας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάλεσε την απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση  κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υποστήριξε πως τη Δευτέρα (19/10) οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μπει κόσμος στα γήπεδα, ωστόσο στη συνέχεια προέκυψαν νέα στοιχεία και τελικά ο πρωθυπουργός έβαλε στοπ στην επιστροφή των φιλάθλων μετά από την ενημέρωση που έλαβε για την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στον Alpha 9,89:

– Η Κυβέρνηση έχει χειριστεί με απόλυτη υπευθυνότητα, προνοητικότητα και αποφασιστικότητα την πανδημία και έχει πάρει τα εύσημα διεθνώς.

– Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν διστάζει να πάρει αντιδημοφιλείς αποφάσεις ειδικά αν αυτές στοχεύουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

– Για εμάς είναι πρωτεύον θέμα η ασφάλεια των πολιτών.

– Η συζήτηση με τη Σούπερ Λιγκ  για είσοδο περιορισμένου ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Από τη Λίγκα έχει εκπονηθεί ένα εξαιρετικό και λεπτομερέστατο επιχειρησιακό σχέδιο, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

– Πάνω σε αυτό το σχέδιο συνεργαστήκαμε με τον Νίκο Χαρδαλιά και με την υγειονομική επιτροπή, ώστε να ολοκληρωθεί ένα πρωτόκολλο που να επιτρέπει να μπει κόσμος στα γήπεδα με ασφάλεια.

– Την περασμένη Παρασκευή είχαμε μία εκτενή συζήτηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Ακολούθησε ένα σαββατοκύριακο στο οποίο έγιναν βελτιώσεις και βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με ΕΟΔΥ ώστε να έχουμε την απόλυτη έγκριση.

– Κατά πλειοψηφία, χτες Δευτέρα το απόγευμα, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να μπει κόσμος στα γήπεδα, αλλά κατόπιν προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη.

– Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά για την επιδημιολογική εικόνα και αποφάσισε σήμερα το πρωί πως θα ήταν λάθος μήνυμα να μπει κόσμος στα γήπεδα αυτή τη χρονική στιγμή και ανέστειλε την απόφαση.

– Όλα είναι ρευστά, η εικόνα διαρκώς αλλάζει, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους και πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Σε δήλωση προέβη ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θάνος Μωραΐτης, μετά την ανάκληση της απόφασης. «Μητσοτάκης ανακαλεί Μητσοτάκη,» αναφέρει ο Θάνος Μωραΐτης και διερωτάται: «Πότε τελικά πήρε τη σωστή απόφαση ο Πρωθυπουργός;

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη; Πότε τελικά άκουσαν τη γνώμη των λοιμωξιολόγων; Χθες ή σήμερα; Καμία σοβαρότητα, καμία υπευθυνότητα που να αποδεικνύει σεβασμό στους φιλάθλους. Μόνο επιτελική ανικανότητα. Όπως παντού.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει