Μυρίζει… εμπρησμός στο ψητοπωλείο

436

Το ενδεχόμενο οι ζημιές που προκλήθηκαν σε ψητοπωλείο σε κεντρική περιοχή της πόλης να οφείλονται σε εμπρηστική ενέργεια, διερευνά με πολλή προσοχή το ανακριτικό γραφείο της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Τα στοιχεία από τη μέχρι στιγμής έρευνα δείχνουν ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια, όμως ακόμα δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα πριν ολοκληρωθεί η αυτοψία στο χώρο, οι μετρήσεις και άλλες προανακριτικές πράξεις.

Φαίνεται πάντως ότι υπήρξε παραβίαση του χώρου πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς και στη συνέχεια έριξαν μεγάλη ποσότητα εύφλεκτου υγρού. Η επιχείρηση πήρε φωτιά λίγο πριν τις 4 σήμερα τα ξημερώματα. Ήταν κλειστή και η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 3.50 στέλνοντας δύο οχήματα με πέντε άνδρες  για την κατάσβεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ήταν καιρό κλειστή, αυτό όμως θα κληθεί να το επιβεβαιώσει ο ιδιοκτήτης της. Επίσης, από την έρευνα που είχε γίνει μέχρι χθες δεν προέκυπτε να ήταν ασφαλισμένη. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το ασφάλιστρο δεν ίσχυε καθώς δεν είχε πληρωθεί.

Εάν ισχύει τελικώς αυτό το στοιχείο οι Αρχές  βλέπουν… ποικιλία ως προς τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών, λόγω και του ποινικού παρελθόντος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει