Μια πορεία σε αρχαίο μονοπάτι

243

Μια πορεία σε αρχαίο μονοπάτι θα κάνουν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου,τα μέλη του Φυσιολατρικού  Συλλόγου Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, θα γίνει μια πολύ όμορφη εξόρμηση σε Κριτσά και Οροπέδιο Καθαρού στον νομό Λασιθίου.

“Θα μεταβούμε -τονίζουν οι οργανωτές- στο χωριό “Κριτσά” και θα σταματήσουμε λίγο πρίν για να επισκεφθούμε την εκκλησία της  ”Παναγίας Κεράς”. Με το λεωφορείο στην συνέχεια θα μεταβούμε προς το κέντρο του χωριού και από εδώ θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας (υψόμ.300μ.).

Έξω από το χωριό θα συναντήσουμε το μονοπάτι, το οποίο θα μας οδηγήσει στο οροπέδιο “Καθαρό” (υψόμ.1200μ). Το μονοπάτι τις πρώτες δύο ώρες είναι σε ανοικτό πεδίο και τις επόμενες δύο ώρες είναι μέσα από πρίνους.

Το μονοπάτι είναι καλντερίμι και σε αρκετά διαστήματα είναι και τρία μέτρα πλάτος. Σε μερικά σημεία το κόβει και ο δρόμος. Κατά την πορεία θα έχουμε πολύ ωραία θέα προς τον κόλπο του Μεραμβέλλου.

Τερματίζοντας την πορεία στο οροπέδιο “Καθαρό”, θα έχουμε και φαγητό σε τοπική ταβέρνα για όσους επιθυμούν”. Ω.Π. 4 Β.Δ. 1. Αρχηγός: Καμπανός Γιώργος τηλ: 6947-604748. Αναχώρηση: 07:30 (Προσοχή: Με την καινούρια ώρα). Όπως καταλήγει η ανακοίνωση “Φοράμε μάσκα στο λεωφορείο -προσέχουμε την ατομική μας υγεία και του διπλανού μας”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει