Κοροναϊός: «Καμπανάκι» Χαρδαλιά για Καστοριά, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη

82

Συναγερμός και για Βοιωτία και Σέρρες – Γιατί ανακλήθηκε η απόφαση για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα – «Είναι ώρα απόλυτου συναγερμού» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για την Καστοριά, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη, όπου η κατάσταση με τον κοροναϊό παρουσιάζει ιδιαίτερη επιβάρυνση και – όπως τόνισε – χρειάζεται στις περιοχές αυτές ιδιαίτερα προσπάθεια για να αποφευχθεί εξέλιξη προς το χειρότερο.

Το επιδημιολογικό φορτίο στις περιοχές αυτές θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κοροναϊό αύριο, Τετάρτη.

Συναγερμός υπάρχει επίσης για τη Βοιωτία και τις Σέρρες και γι’ αυτό ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς σήμερα  θα μεταβεί στην Καστοριά για να συμμετέχει σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη.

Η Θεσσαλονίκη με 652 ενεργά κρούσματα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Επίπεδο 2, ενώ και στις τρεις περιοχές, όπως σημείωσε, η αύξηση των κρουσμάτων είναι επιθετική και άρα άκρως επικίνδυνη.

Στην Αθήνα η κατάσταση παραμένει «κρίσιμα σταθερή» και ιδιαίτερα στον κεντρικό τομέα «εύθραυστη».

Για άλλη μία φορά ο Νίκος Χαρδαλιάς απευθύνθηκε στους νέους, ζητώντας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αποκάλυψε μάλιστα ότι από τα χθεσινά κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 30 έτη και στην Αθήνα τα 33 έτη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο θέμα της ανάκλησης της απόφασης για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Όπως σημείωσε τις προηγούμενες εβδομάδες είχε επιτευχθεί συναίνεση για το πώς θα γίνει αυτό, δηλαδή για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται ώστε οι φίλαθλοι να παρακολουθούν με ασφάλεια τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League.

Εντούτοις, τα δεδομένα των τελευταίων ωρών, καθώς και η κατάσταση στην Ευρώπη, οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης «καθώς δεν μπορεί και δεν πρέπει να δοθεί λάθος μήνυμα, τη στιγμή που θα πρέπει υπάρχει απόλυτη εγρήγορση».

«Προφανώς δεν ήταν η κατάλληλη ώρα για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα. Είναι ώρα απόλυτου συναγερμού» τόνισε.

Συνολικά, μέχρι την Κυριακή είχαμε 25.370 κρούσματα εκ των οποίων τα 5.112 είναι ενεργά.

Έως τις 18 Οκτωβρίου είχαν γίνει 449.704 έλεγχοι, διαπιστώθηκαν 15.026 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 7 εκατ. ευρώ.

Επίσης, έγιναν 158 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και 113 έλεγχοι σε σχολικές μονάδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει