Για πεζοπορία στο φαράγγι της Ίμπρου και μπάνιο στο Φραγκοκάστελλο

235

Πεζοπορία για τα μέλη του στο φαράγγι της Ίμπρου, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Κρήτη, μετά το φαράγγι της Σαμαριάς διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, στις 25 Οκτωβρίου. Το γραφικό τοπίο και η ερημιά του σε συνδυασμό με τον χαμηλό βαθμό δυσκολίας το καθιστούν ιδανικό να το διασχίσουν όλοι.

Το μήκος του είναι περίπου 9 χλμ. Μετά το τέλος της διαδρομής το λεωφορείο θα μεταφέρει τους συμμετέχοντες στο Φραγκοκάστελλο για να κάνουν μπάνιο και να γευματίσουν σε ταβέρνα. Αναχώρηση  με 2 λεωφορεία από Άγιο Νικάλο και από Ιεράπετρα. Στις 6.30 π.μ. από το παρκινγκ του ΑΒ στον Άγιο Νικόλαο. Από Ιεράπετρα 5.45 έξω από τα Λίντλ.

Εκτιμώμενη άφιξη στο φαράγγι στις 10.00 π.μ. και στο Φραγκοκάστελλο στις 14.00. Επιστροφή στον Άγιο Νικόλαο στις 8-9 το βράδυ. Προσοχή: Η ώρα αλλάζει την Κυριακή! Απαραίτητα αθλητικά ή ορειβατικά παπούτσια, σακίδιο με αρκετό νερό, σνακ, αντηλιακό, καπέλο, αντιανεμικό-αδιάβροχο και μάσκα για το λεωφορείο. Αρχηγός-πληροφορίες-κελίσιμο θέσεων: Γιάννης Πάγκαλος (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων)

Ωρες πορείας:  3,  χλμ: 9,  Β. Δ.: 1.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει