Η δέσμευση του υφυπουργού για τη Σχολή Ξεναγών

293

Τη σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο εγκαινίασε χθες ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο οποίος βρέθηκε στη Γωνιά της Τοπικής Κοινότητας Νικηφόρου Φωκά, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη και την υπηρεσιακή γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Σταυρούλα Μηλιάκου.

«Η εντολή του πρωθυπουργού είναι σαφής, για πλήρη αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών στη χώρα. Και αυτή την εντολή σήμερα υλοποιούμε έχοντας ως αφετηρία το όραμα της κυβέρνησης, το οποίο μετουσιώνουμε με τη συνεργασία όλων, μιας και στην ιστορία γράφονται επιτεύγματα μόνο όταν είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά», ανέφερε ο υφυπουργός, ο οποίος παρέλαβε τα κλειδιά της Σχολής Ξεναγών Κρήτης με έδρα το Ρέθυμνο από τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.

Η Πολιτεία σήμερα έρχεται και αναγνωρίζει εδώ στο Ρέθυμνο τις προσπάθειες όλων των επιχειρηματιών, εργαζομένων, της αυτοδιοίκησης τις προσπάθειες δεκαετιών, ώστε το Ρέθυμνο που είναι νομός μεταξύ των παγκόσμιων προορισμών, από σήμερα να γίνει κοιτίδα της παγκόσμιας τουριστικής μάθησης, τόνισε ο κ. Κόσνολας και προσέθεσε: «Αυτή την εντολή του πρωθυπουργού μετουσιώνω με την παρουσία μας σήμερα εδώ.

Κάποιες φωνές στο παρελθόν έλεγαν ότι δεν χρειάζονται να υπάρχουν σχολές τουρισμού και ξεναγών, διότι αυτές που υπάρχουν καλύπτουν ήδη τις ανάγκες. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ξεναγών Ελλάδας εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες προς το Υπουργείο και την κυβέρνηση, που προχωρούν αποφασιστικά την  ίδρυση σχολών ξεναγών στην Ελλάδα μιας και μέχρι τώρα λειτουργούσε η σχολή ξεναγών στην Αθήνα μόνο για ένα έτος».

Σήμερα λειτουργούν με πλήρη κύκλο σπουδών σχολές στην Αθήνα με πρώτο και δεύτερο έτος, στη Θεσσαλονίκη που λειτούργησε μετά από 12 χρόνια και για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο για όλη την Κρήτη, στην Κέρκυρα για τα Ιόνια και στη Ρόδο για το Νότιο Αιγαίο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει