Τζανάκης: Αυξάνεται η δυναμική της πανδημίας

149

Σημαντική αύξηση της δυναμικής της πανδημίας διαπιστώνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ. Νίκος Τζανάκης, ο οποίος εκτιμά ότι τα δυνητικά μολυσματικά άτομα ίσως φθάνουν τις 50.000.

Σε ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο Facebook σημειώνει:

«Αναρτώ την ανάλυσή μου για τους θανάτους…. Η προσέγγιση αφορά την περίοδο 1/7 έως και 16/10 με την παραδοχή ότι πρόκειται για το δεύτερο επιδημικό κύμα.

Από το μοντέλο ζητήθηκε βραχυχρόνια πρόβλεψη 7 ημερών….

Τι παρατηρούμε… Σημαντική αύξηση δυναμικής της πανδημίας με πιθανότητα οι ημερήσιοι θάνατοι να μονιμοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στους 8-10 με τάση περαιτέρω αύξησης… Αυτή ή αύξηση αντανακλά τις μολύνσεις ευπαθών σε γηροκομεία και δομές προ 15θημέρου…

Έμμεσα συνάγω ότι τα κρούσματα πιθανώς είναι 5-10 φορές περισσότερα από αυτά που ανευρίσκονται δηλαδή 2000-5000/ημέρα… Διαφωνώ με Μαγιορκίνη ότι έχουμε 30000 ενεργά κρούσματα. Υπολογίζω ότι τα ενεργά δλδ δυνητικά μολυσματικά άτομα ίσως ξεπερνούν τις 45000 και προσεγγίζουν τις 50000.

Η παρατηρούμενη πτώση του αριθμού των διασωληνωμένων οφείλεται στην απότομη αύξηση θανάτων τις τελευταίες ημέρες (Rolling average 9.3/day)…. Το μοντέλο προβλέπει αύξηση των διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες που θα επανέλθουν πάνω από τους 100…. Το σύστημα αντέχει ακόμη ας ελπίσουμε να μην δούμε κρούσματα σε δομές ηλικιωμένων… Μείνετε ασφαλείς».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει