Τι θέλει να αλλάξει ο Μποκέας στην Αμμουδάρα …και τι ζήτησε από τον υφυπουργό Υποδομών

220

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον για τη χάραξη των νέων αναπτυξιακών προκλήσεων της επόμενης μέρας, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας υποδέχθηκε χθες στο Γάζι τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος επισκέφθηκε το Δημαρχείο συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Μάξιμο Σενετάκη και τον προέδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλη Καρκανάκη.

Στη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν κρίσιμα έργα υποδομών που έχει ανάγκη ο δήμος, με κορυφαίο αυτό της ολοκλήρωσης των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας και τον προγραμματισμό υλοποίησης του κόμβου Λυγαριάς επί του ΒΟΑΚ. Παράλληλα ο δήμαρχος έθεσε στον υπουργό τον σχεδιασμό του Δήμου σε σχέση με την ολοκληρωμένη παρέμβαση που δρομολογεί στην κεντρική οδική αρτηρία της Αμμουδάρας.

Συγκεκριμένα, στο πλάνο της δημοτικής Αρχής είναι να ανατάξει λειτουργικά και αισθητικά την κεντρική αυτή όδευση, μέσα από μια ανάπλαση που θα ενισχύσει και θα δημιουργήσει όρους αναβάθμισης για το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Επειδή όμως πρόκειται όχι για ένα απλό δρόμο αλλά για μια κεντρική οδική αρτηρία, στα σχέδια του Δήμου είναι η διάνοιξη δύο παράλληλων οδεύσεων οι οποίες θα μπορούν να σηκώσουν όλο το βάρος του κυκλοφοριακού φόρτου της περιοχής.

Στο σημείο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου Υποδομών για να καλύψει οικονομικά το βάρος της  τεχνικής διαμόρφωσης των δύο παράλληλων οδεύσεων που έχουν και την πολεοδομική ωριμότητα για να λειτουργήσουν ως συλλεκτήριοι οδοί οι οποίες θα αποφορτίσουν τον σημερινό κεντρικό δρόμο της Αμμουδάρας.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Κεφαλογιάννη για την καθοριστική συμβολή του σε ό,τι αφορά τη χρηματοδοτική κάλυψη μιας μεγάλης αντιπλημμυρικής παρέμβασης στην οδό 16 Μαρτύρων στο Τσαλικάκι. Όπως είναι γνωστό, ήδη έχει αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος που θα αναλάβει να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα την κατασκευή του πολύ σημαντικού αυτού αντιπλημμυρικού έργου, το οποίο αφορά στην εγκατάσταση ενός αντιπλημμυρικού αγωγού ομβρίων και με παράλληλες εργασίες αναβάθμισης της αποχέτευσης συνολικού κόστους 768.000,00 ευρώ.

Όπως είπε ο δήμαρχος, το έργο έχει ήδη μπει σε τροχιά υλοποίησης, ένα έργο πνοής και αξιοπρέπειας όχι μόνο για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και των συνθηκών οδικής ασφάλειας, αλλά και για να σταματήσει η περιοχή να βουλιάζει με την πρώτη βροχή.

Στην ίδια συνάντηση ο κ. Μποκέας ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού αφενός για το νέο χωροταξικό  νομοσχέδιο που ανοίγει μεγάλα ζητήματα με το θέμα των παρεκκλίσεων και αφετέρου να υπάρξει τροπολογία για τη νομική κατοχύρωση του αιτήματός του Δήμου Μαλεβιζίου, το ποσό από τις τακτοποιήσεις των αυθαιρέτων να επιστρέφει στους Δήμους, για να μπορούν να χρηματοδοτούν τις αναγκαίες πολεοδομικές μελέτες.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει