Ο νότος… αντεπιτίθεται με σημαντικά έργα υποδομής

ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…

175

«Τα επόμενα χρόνια θα δούμε μια διαφορετική πραγματικότητα στο νότο της Κρήτης».
Αυτό δήλωσε από τις Μοίρες και το δημαρχείο Φαιστού ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος σε μια σειρά από έργα που έχουν δρομολογηθεί για το νότο, μεταξύ των οποίων και τα έργα συνολικού ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και έργα Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Φαιστού.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων, αλλά και της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υφυπουργού, του Δημάρχου Φαιστού και του περιφερειάρχη Κρήτης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε το «μεγαλύτερο υδραυλικό έργο της Κρήτης» κι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα για το νησί, που είναι το Φράγμα του Πλατύ Ποταμού.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, πρόκειται για ένα έργο που θα υδροδοτήσει δύο νομούς, αλλά και θα δώσει λύσεις σε προβλήματα ετών, ειδικά στον Δήμο Φαιστού, μέσω του εμπλουτισμού του Φράγματος Φανερωμένης. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης διευκρίνισε πως το Φράγμα του Πλατύ Ποταμού αποτελεί το επόμενο «μεγάλο έργο της Κρήτης», διευκρινίζοντας πως οι μελέτες βρίσκονται σε φάση ωριμότητας, προκειμένου να προχωρήσει το έργο και να ενταχθεί η χρηματοδότηση του στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία αντιδημάρχων του Δήμου, του Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριου, του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Μάξιμου Σενετάκη, αλλά και του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός έδωσε τα εύσημα τόσο στο δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη για την ετοιμότητα που έχει επιδείξει, αλλά και για τις τεκμηριωμένες προτάσεις που παρουσιάζει προς τα συναρμόδια Υπουργεία, καθώς και στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για το πλήθος των ώριμων μελετών που διαθέτει.

Όπως τονίστηκε μάλιστα στη διάρκεια σχετικής σύσκεψης, το συγκεκριμένο έργο δεν είναι το μοναδικό για την περιοχή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη ήδη προωθούνται μια σειρά από έργα μέσα από τη συνεργασία Δήμου Φαιστού, Περιφέρειας Κρήτης και Υπουργείου Υποδομών, μεταξύ των οποίων οι παρακάμψεις Μοιρών και Τυμπακίου, η ενοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων Μεσσαράς, οι διαπλατύνσεις και τα έργα οδικής ασφάλειας στο τμήμα Κόκκινος Πύργος – Αγία Γαλήνη.

Τόσο ο υφυπουργός μάλιστα, όσο όμως και ο βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης και ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης υποστήριξαν πως υπάρχει μια πολύ καλή συγκυρία στο πλαίσιο της οποίας ο νότος θα πάρει όσα του αξίζουν, αφού αξίζει πραγματικά πάρα πολλά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει