Εγκρίθηκαν τα πρώτα 7 εκατομμύρια για τα αντιπλημμυρικά του δήμου Φαιστού

130

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει λάβει ποτέ Δήμος της Κρήτης κατάφερε να αποσπάσει από το κεντρικό κράτος ο Δήμος Φαιστού, αφού αναμένεται να λάβει συνολικά 18 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και έργα πολιτικής προστασίας, από τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί τα 7 πρώτα εκατομμύρια.

Για τον σκοπό αυτό, το Δήμο Φαιστού επισκέφθηκε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος συνοδεύονταν από τον βουλευτή Μάξιμο Σενετάκη, τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βαγγέλη Καρκανάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης στο δημαρχείο Φαιστού, όπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Αντιδήμαρχοι, καθώς και ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, ο Υφυπουργός έκανε σαφές ότι η εικόνα της περιοχής πρόκειται να αλλάξει ριζικά τα επόμενα χρόνια.

Νωρίτερα το Δήμο είχε επισκεφθεί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε τονίσει το γεγονός πως πρώτη φορά στο Δήμο Φαιστού υλοποιούνται τόσο έργα, ενώ είχε αναλύσει το πλήρες πλάνο βελτίωσης και δημιουργίας σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Την εξειδίκευση των έργων υποδομών που δρομολογούνται, έκανε στη διάρκεια της επίσκεψης του ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Με τη θετική εκταμίευση της πρώτης δόσης ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ ο Δήμος θα μπορέσει να αποκαταστήσει ζημιές, να προχωρήσει σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα, αλλά και να προφυλαχθεί από πιθανές επικείμενες καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο υφυπουργός επαίνεσε τον δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και την ομάδα του, καθώς κατέθεσαν στο Υπουργείο συγκεκριμένες προτάσεις και παρουσίασαν ένα τεκμηριωμένο σχέδιο δράσης, προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές εγκρίσεις. Την ίδια στιγμή, μεγάλες ήταν οι ευχαριστίες και προς το πρόσωπο του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, η συμβολή του οποίου είναι τεράστια στο να δημιουργηθεί ένα συνολικό όραμα και να προχωρήσουν τάχιστα έργα στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον υφυπουργό, τον περιφερειάρχη, αλλά και τους βουλευτές, κάνοντας σαφές ότι σε ό,τι έχει ζητήσει έχει βρει ανοικτές πόρτες και θετική ανταπόκριση.

«Με την υποστήριξη και συμπαράσταση σας, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο Δήμος Φαιστού θα έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο εργοτάξιο, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος χρόνων, αλλά και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τον δήμο μας στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει