Δύο συλλήψεις για 10 παράνομα θηρευμένους λαγούς

178

Διπλή επιτυχία σημείωσε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην περιοχή του Ομαλού Βιάννου και του Λάπαθου.

Η πρώτη σύλληψη πραγματοποιήθηκε στη 01:30 π.μ. περίπου, όταν εντοπίστηκε αγροτικό όχημα να κινείται στον ομαλό Βιάννου, και να γίνεται ανίχνευση της περιοχής με προβολέα. Οι θηροφύλακες προσέγγισαν το όχημα και του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά ο οδηγός του οχήματος, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Υπήρξε καταδίωξη και σε κάποιο σημείο, βγήκε ο συνοδηγός και πήδηξαν από την καρότσα 2 άτομα, που κρατούσαν ένα κυνηγετικό όπλο ο ένας και ένα σακίδιο ο άλλος και τράπηκαν σε φυγή.

Τελικά το όχημα διέφυγε, αλλά οι θηροφύλακες κατάφεραν να συλλάβουν το ένα από τα 3 άτομα που επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή. Ήταν το άτομο που έφερε το σακίδιο, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε έναν πρόσφατα σκοτωμένο λαγό και 12 φυσίγγια.

Στη συνέχεια της νύχτας, η ομάδα των θηροφυλάκων συνέχισε την περιπολία και προέβη, στις 04:30 π.μ. περίπου, στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου για παράνομη νυχτερινή θήρα με τα πόδια και φορητό προβολέα στην περιοχή Λάπαθο-Ομαλός.

Ένα ακόμα άτομο τράπηκε σε φυγή και κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη κρατώντας το κυνηγετικό όπλο και το φορητό προβολέα. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σακίδιο, εννέα (9) λαγοί σκοτωμένοι και ένας μικρός φακός.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει