Στα περιφερειακά ιατρεία της Μεσσαράς ο Ηγουμενίδης

122

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί όλο το τελευταίο διάστημα στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ηρακλείου.

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με τη διευθύντρια κα. Κατερίνα Τσικαλά και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Ιδιαιτέρως τονίστηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό με άμεση προτεραιότητα 5 θέσεων ιατρών και συγκεκριμένα 2 θέσεων ιατρών σε Τυμπάκι και Πόμπια, ενώ απαιτείται και η ενίσχυση με 3 γιατρούς για την αντιμετώπιση περιστατικών κοροναϊού.

Όσον αφορά τα περιστατικά κοροναϊού, η υποδοχή των ύποπτων περιστατικών γίνεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (όπου υπάρχει ειδική προκάτ κατασκευή), ενώ, όπως σημείωσε η διευθύντρια, αν και υπάρχει επάρκεια σε υλικοτεχνική υποδομή, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιούνται διαγνωστικά test για covid19.

Στη συνέχεια ο Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου όπου συναντήθηκε με τον κο. Εμμανουήλ Μεραμβελιωτάκη (γενικό ιατρό), την κα. Δήμητρα Δημητριάδη (ιατρός Οδοντιατρικής), την κα. Ειρήνη Καλαϊτζάκη (νοσηλεύτρια) και την κα. Δέσποινα Ζερβάκη (υπεύθυνη καθαριότητας).

Ιδιαίτερα τονίστηκε η εξυπηρέτηση 100 ασθενών από το Π.Π.Ι. Τυμπακίου, ενώ στο πλαίσιο σύσκεψης από τη διευθύντρια έγινε εκτενής ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κοροναϊό.

Ακολούθως, στο Π.Ι. Ζαρού έγινε συνάντηση με την κα. Ειρήνη Καρδαμάνη (γενικό ιατρό) σχετικά με τη λειτουργία του Π.Ι. Επισημαίνεται ότι αν και υπάρχει δωρεά από εταιρεία της περιοχής για την τοποθέτηση ειδικού box για την υποδοχή ύποπτων περιστατικών στον προαύλιο χώρο του ιατρείου, ακόμη δεν έχει γίνει η εγκατάστασή του.

Στο Π.Ι. Αγίων Δέκα το οποίο επίσης επισκέφθηκε ο βουλευτής, έγινε συνάντηση με την κα. Μαρία Πανιεράκη  (γενικός ιατρός) και την κα. Γαρυφαλιά Λαζανάκη (νοσηλεύτρια) όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα αδιάλειπτης παρουσίας ιατρού και νοσηλευτή για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία που ακολουθείται σε ύποπτα περιστατικά (θερμομέτρηση, λήψη ιστορικού ασθενούς, παραπομπή στο Κ.Υ. κ.λ.π.).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει