Σημαντικό μέρος της προσωπικής βιβλιοθήκης του Χριστόφορου Λιοντάκη στη Βικελαία

128

Αξιόλογο μέρος της προσωπικής  βιβλιοθήκης  του  πολυβραβευμένου ποιητή και μεταφραστή Χριστόφορου Λιοντάκη, το γραφείο του, αλλά και προσωπικά του αντικείμενα., παρέλαβε κατ’ επιθυμία του ιδίου, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ,με τον οφειλόμενο σεβασμό στη μνήμη του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη δωρεά συμπεριλαμβάνεται μέρος της βιβλιοθήκης του επίσης αξιόλογου Ηρακλειώτη ποιητή, Μηνά Δημάκη.

Ο Χριστόφορος Λιοντάκης υπήρξε επίλεκτο μέλος της λεγόμενης «γενιάς του 70». Νομικός, με έντονη και δημιουργική ανησυχία, παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας του Δικαίου. Παράλληλα υπήρξε και εξαίρετος μεταφραστής, ιδιαίτερα έργων της γαλλικής λογοτεχνίας.

Η ποίησή του αναδεικνύει τον συνεχή αγώνα της συμφιλίωσης των προσωπικών του οραμάτων, με τις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας.

Προβληματισμένος από τα βιώματα που τον  φόρτωσε η εποχή του, καταγίνεται διαρκώς, αναζητώντας μέσα από τους στίχους του την γέφυρα που θα ενώσει τις διαφορετικές περιόδους της ζωής του. Το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικο άνδρα.  Αυτός ο διαρκής αγώνας, είναι το μεγαλείο της ποίησης του, ό,τι την κάνει διαφορετική.

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί ιδιαιτέρως την κυρία Δέσποινα Λιοντάκη, που μερίμνησε ώστε να υλοποιηθεί η προαναφερόμενη δωρεά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει