Ο κόσμος πηγαίνει στο θέατρο

94

Εξασφαλίστηκε στην πλειονότητα των θεάτρων η πληρότητα του 30%, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου.

«Τις μέρες που έχουν λειτουργήσει τα θέατρα, αυτήν την βδομάδα η πληρότητα του 30% στις περισσότερες περιπτώσεις εξασφαλίζεται και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ θετικό. Από την Τετάρτη μέχρι σήμερα και το Σαββατοκύριακο γίνονται ένα σωρό πρεμιέρες.

Ανοίγουν τα θέατρα, ο κόσμος πηγαίνει στο θέατρο», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, που είχε κληθεί να απαντήσει στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου για τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού.

Αναφερόμενη στην οικονομική στήριξη όσων έχουν εγγραφεί στο μητρώο, η υπουργός Πολιτισμού σημείωσε ότι «εδώ και έναν μήνα υπάρχει συγκεκριμένη ρύθμιση που προβλέπει ότι τα 534 ευρώ -είναι ο ν. 7222 στο άρθρο 20- θα δοθούν στους ανθρώπους του πολιτισμού που έχουν εγγραφεί στο μητρώο για τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβριο, με δυνατότητα να καλυφθούν και οι δύο επόμενοι μήνες, Νοέμβριος και Δεκέμβριος, αν αυτό χρειαστεί.

Αυτό έχει ανακοινωθεί πριν τα πρωτόκολλα». Είπε, ακόμη, ότι χθες δόθηκε, «στο μέτρο του εφικτού», παράταση για τις διορθώσεις στο μητρώο, προκειμένου να εγγραφούν περισσότεροι άνθρωποι και να μπορέσουν να λάβουν 534 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις για την επιδότηση των θέσεων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει