«ΚΑΘΑΡΟΙ» ΟΣΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ: Ανακούφιση στο Αστυνομικό Μέγαρο για τα τεστ Covid

176

Με ανακούφιση άκουσαν όλοι όσοι από το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου υποβλήθηκαν προχθές σε τεστ  ότι είναι καθαροί από τον κοροναϊό.

Πρόκειται για αρκετά άτομα που υπηρετούν κατά κύριο λόγο στο Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, διευθυντές, υπασπιστήριο, οδηγοί, επικεφαλής και στελέχη υπηρεσιών που βρίσκονται καθημερινά  σε στενή συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Νίκο Σπυριδάκη.

Τα πρόσωπα αυτά επιλέχθηκαν για τη διενέργεια των  τεστ με βάση το πρωτόκολλο. Όσοι βρέθηκαν τετ-α-τετ με τον ταξίαρχο για περισσότερο από 10-15 λεπτά και σε απόσταση έως 1,5 μέτρο, προκρίθηκαν για το τεστ.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν, όπως σχολίαζαν αστυνομικοί κύκλοι, ότι τα μέτρα προστασίας τηρούνται σε μεγάλο βαθμό εντός του Αστυνομικού Μεγάρου, διαφορετικά θα γινόταν «πάρτι», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο στην περίπτωση του νεαρού αστυνομικού που υπηρετεί στο Επιτελείο και βρέθηκε θετικός πριν λίγο καιρό όσο και στην περίπτωση του ταξίαρχου, δεν υπήρξε μετάδοση του ιού, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα των τεστ. «Χαιρετισμοί και εναγκαλισμοί έχουν καταργηθεί.

Οι  καρέκλες έχουν τοποθετηθεί σε μεγαλύτερη απόσταση, γίνεται χρήση μασκών και αντισηπτικών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αστυνομικός συνάδελφος βρισκόταν σε ένα γραφείο με έξι άτομα και ουδείς άλλος κόλλησε τον ιό. Και ο ταξίαρχος έβλεπε καθημερινά πάρα πολλούς, όμως βγήκε καθαρός ακόμα και ο οδηγός του».

Σε όλους τους χώρους του Επιτελείου, κοινόχρηστους και μη, σε όλα τα γραφεία και στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιούνται από τον ταξίαρχο και διευθυντές έγινε απολύμανση.

Ο κ. Σπυριδάκης, ο οποίος παραμένει απομονωμένος σε ιδιωτικό του χώρο, έχει δώσει πλήρη καταγραφή για τις επαφές του τις προηγούμενες ημέρες τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο όσο και σε οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο  προκειμένου να διενεργηθούν τεστ και σε άλλα πρόσωπα εκτός υπηρεσιακού κύκλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή του δείχνει να βελτιώνεται τα τελευταία 24ωρα  και αυτό είναι ενθαρρυντικό για την πορεία της υγείας του. Ο ίδιος συνομιλώντας με συνεργάτες και φίλους δείχνει ψύχραιμος παρά την εξάντληση του οργανισμού του.

Όπως σχολιάζουν όσοι τον ξέρουν καλά, είναι παρήγορο που δεν υπήρξε καπνιστής ενώ αθλείται συστηματικά . Από την άλλη συνεργάτες του στο Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου υποστηρίζουν ότι είναι εξαιρετικά εργασιομανής, παρέμενε απίστευτες ώρες στην υπηρεσία και σχεδόν ξεχνούσε να φάει.

Αναφορά βουλευτών για καθολικό έλεγχο

Στο μεταξύ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης  και Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσαν στη Βουλή υπό τη μορφή αναφοράς την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με την οποία θέτουν το θέμα του ελέγχου και της προστασίας των υπαλλήλων από τον κοροναϊό.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστές ζητούν την «πραγματοποίηση ελέγχων τόσο στους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Δ.Α. Ηρακλείου, όσο και στους κρατούμενους, από ειδική κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ.».

Μέχρι σήμερα  δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα τους, όπως αναφέρουν ενώ τονίζουν ότι «ο άμεσος έλεγχος του συνόλου του προσωπικού, και όχι επιλεκτικά, είναι επιβεβλημένος και πρέπει να καθιερωθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τονίζουν ακόμα ότι είναι αναγκαίο  να τοποθετηθούν άμεσα προστατευτικά διαχωριστικά στα περιπολικά οχήματα αλλά και προστατευτικά plexiglass σε όλα τα γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει