Εξοικονόμηση ενέργειας 40% στο κτήριο της Περιφέρειας

129

Ανοίγει ο δρόμος για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Περιφέρειας  μέσα από τη σχετική σύμβαση που υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Στ.  Αρναουτάκης προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), κατά 15% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου και της πράξης «STRATENERGY»,  στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Με δηλώσεις του ο  περιφερειάρχης κ. Στ. Αρναουτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με ιδιαίτερη ικανοποίηση, υπογράψαμε μία σημαντική σύμβαση, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Περιφέρειας Κρήτης  στην πλατεία Ελευθερίας. Με τη σημερινή σύμβαση θα έχουμε ουσιαστική εξοικονόμηση ενέργειας κοντά στο 40%.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Interreg και από πόρους δικούς μας. Πιστεύουμε  ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2021 να είναι ολοκληρωμένο, σηματοδοτώντας μια πρότυπη παρέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης για όλα τα δημόσια κτήρια της Κρήτης. Η Περιφέρεια Κρήτης προσφέρεται να βοηθήσει τους φορείς για να μπορούν να εντάξουν τέτοια έργα.

Στόχος μας είναι όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, την επόμενη δεκαετία να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που επιδιώκουμε  να είναι πρωτοποριακό για όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει