Ασπίδα πρόληψης η κρητική διατροφή

172

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την αξία της ισορροπημένης διατροφής, της προτίμησης εγχώριων προϊόντων, της στήριξης των τοπικών παραγωγών και της παραδοσιακής καλλιέργειας ήταν ο σκοπός της εκδήλωσης που οργανώθηκε χθες στη Λότζια από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2020.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διανεμήθηκαν συμβολικά στο κοινό προϊόντα τοπικής παραγωγής, κρητικής διατροφής και σπόροι καλλιέργειας παραδοσιακών προϊόντων.

Η διοικήτρια 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ευχαριστώντας τα τμήματα Διατροφής του Πα.Γ.Ν.Η. και Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο», τους τοπικούς παραγωγούς, τους συνεργάτες της στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και στο Γραφείο Τύπου, και τον Δήμο Ηρακλείου για τη συμβολή τους, δήλωσε:

«Με αφορμή το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής “Καλλιεργήστε Θρέψτε, Διατηρήστε. Μαζί”.

“Οι πράξεις μας είναι το μέλλον μας» μεταφέρουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στη δύσκολη συγκυρία που διαβιούμε λόγω της πανδημίας, τονίζοντας την αξία της υγιεινής διατροφής, της στήριξης των εγχώριων καλλιεργητών και παραγωγών, του πλούτου και της αυτάρκειας της κρητικής γης.

Η σημερινή ημέρα αναδεικνύει την αναγκαιότητα υιοθέτησης της κρητικής διατροφής, ασπίδα πρόληψης χρόνιων ασθενειών.

Σήμερα είναι η απαρχή συλλογικών και συντονισμένων δράσεων που η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της 7η ΥΠΕ Κρήτης θα αναπτύξει, σε συνεργασία με άλλα στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας και τα Τμήματα Διατροφής των νοσοκομείων ευθύνης μας, θέτοντας ως προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια:

-Την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής

– Την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

– Την μείωση του οικολογικού αποτυπώματος της διατροφής

– Τη βελτίωση και διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των Κρητικών».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει