Σεμινάριο για την COVID -19

122

Διαδικτυακό σεμινάριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών–Ρούβα–Γουβών με τίτλο: «COVID 19: Μέτρα προστασίας και ποιότητα ζωής» θα γίνει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Οργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης- Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για την προστασία της υγείας τους στην εποχή της πανδημίας του κοροναϊού, τα μέτρα αντιμετώπισης και τις συνέπειες τους σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα αναφερθούν θέματα όπως τα υγειονομικά μέτρα προστασίας στο περιβάλλον, η κατάλληλη διατροφή για την ενίσχυση της σωματικής υγείας καθώς και η διαχείριση της ψυχικής υγείας. Παράλληλα θα προταθούν στους εκπαιδευτικούς βιωματικές δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμοσθούν στη φύση ή στο ευρύτερο περιβάλλον του σχολείου.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να  συμμετάσχουν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/dREqgKywuVqYwxD98 μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, ώστε να τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος με τον οποίο θα εισέλθουν στην πλατφόρμα.

Πρόγραμμα

18:00-18:10 Μαρία Σφακιανάκη, Υπεύθυνη ΚΠΕ Αρχανών, «…Με τη ματιά της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

18:10-18:40 Δρ. Αντώνης Παπαδάκης Υγιεινολόγος, Αν. Προϊστάμενος Τμ. Δημόσιας Υγιεινής Περιφέρειας Κρήτης, «Μέτρα προστασίας στο περιβάλλον για την αποφυγή της επιμόλυνσης».

18:40-19:10 Στέλιος Λιναρδάκης, Κλινικός διαιτολόγος, Προϊστάμενος του τμήματος Διατροφής του Βενιζελείου Νοσοκομείου, «Διατροφική αντιμετώπιση της πανδημίας».

19:10-19:40 Κατερίνα Μαλλιωτάκη, Σύμβουλος ψυχικής υγείας και Συστημική ψυχοθεραπεύτρια, «Όταν η ψυχή νοσεί…».

19:40-20:00 Άννα Μαρτιμιανάκη, Έλενα Φανιουδάκη (Μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Αρχανών-Ρούβα-Γουβών), «Προτάσεις για βιωματικές δραστηριότητες στο πεδίο».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει