Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τον τόνο στη χθεσινή απεργία

143

Δυναμικό «παρών» στη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης έδωσαν χθες, εκπαιδευτικοί, γιατροί, νοσηλευτές δημοσίων νοσοκομείων και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ συμπαράσταση στην κινητοποίηση είχε, μεταξύ άλλων, δηλώσει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα  Ηρακλείου.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Δ. Θεοτοκόπουλος” και «Φαιστός», χαιρετίζουν το μαζικό και δυναμικό απεργιακό συλλαλητήριο της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Όπως τονίζουν, αγωνίζονται για τη Δημόσια Παιδεία και Υγεία και διεκδικούν μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους.

Ακόμα, θέλουν την κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας. Ζητούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. «Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία», σημειώνουν.

Οι εκπαιδευτικοί θέλουν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου συμπαραστέκεται στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Το ΠΑΜΕ τονίζει πως «τα αιτήματα της απεργίας για προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων, για την άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας και για τη θωράκιση νοσοκομείων και κέντρων υγείας με μόνιμες προσλήψεις χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών, χιλιάδων μόνιμων εκπαιδευτικών και καθαριστριών στα σχολεία ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια και 15 μαθητές στην τάξη, είναι αιτήματα όλων των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως οργανωμένα τα διεκδικούν μέσα από τα σωματεία τους».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει