ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ: Στις ομορφιές της φθινοπωρινής Κρήτης

303

Στη φθινοπωρινή Κρήτη εξορμούν κι αυτή την Κυριακή φορείς και Σύλλογοι.

Ειδικότερα:

Στην περιοχή του Αμαρίου ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Στην περιοχή του Αμαρίου, στο νομό Ρεθύμνου θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 18 Οκτωβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν τη «Μονή Ασωμάτων», το χωριό Οψιγιάς (υψόμ.480μ και θα ανηφορήσουν στην κορυφή του όρους «Σάμιτος’ (υψόμ.1013μ) με το εκκλησάκι της Αναλήψεως. Ο τερματισμός θα γίνει στο Πετροχώρι (υψόμ.390μ).

‘’Στη συνέχεια με το λεωφορείο θα μεταβούμε για φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής, για όποιον επιθυμεί», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Ω.Π. 4 Β.Δ. 1

Αρχηγός: Δεσποτάκης Βασίλης τηλ: 6944414102. Αναχώρηση: 07:30

«Τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας της υγείας μας δεν ξεχνάμε τη μάσκα, η οποία είναι υποχρεωτική στο λεωφορείο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διάσχιση Ψηλορείτη από τον ΕΟΣ Ηρακλείου:

Το μεγαλείο του Ψηλορείτη λίγο πριν ντυθεί στα λευκά θα απολάυσουν νέοι και παλιοί ορειβάτες, σε μια κλασική φθινοπωρινή διάσχιση του, από τον ΕΟΣ Ηρακλείου, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Η εκκίνηση θα γίνει πολύ νωρίς το πρωί από το Οροπέδιο της Νίδας (1450μ.) από όπου ακολουθώντας το κλασικό μονοπάτι θα γίνει ανάβαση στην κορυφή του Ψηλορείτη, Τίμιος Σταυρός (2456μ.).

Από εκεί νοτιοδυτικά οι συμμετέχοντες θα κατηφορήσουν μέχρι το καταφύγιο του ΕΟΣ Ρεθύμνου, Τουμπωτός Πρίνος (1400μ.), όπου, μετά από ξεκούραση,  θα συνεχίσουν την πορεία μέσα από δασωμένο μονοπάτι μέχρι το χωριό Φουρφουράς (500μ.).

  • Για τυχόν ακύρωση συμμετοχής οπωσδήποτε έως την Παρασκευή στις 22:00!

**ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Κάθε συμμετέχων/ουσα θα πρέπει να έχει μαζί του/της μάσκα και να εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάσει οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 10 • Β.Δ.: 4

Ώρα αναχώρησης: 06:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Εως Παρασκευή 20.30 – 22.30 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810-227609.

Κυκλική πεζοπορία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Κυκλική πεζοπορία στο φαράγγι του  Θεολόγου, Πλατύβολο, Λίμνη, “Σκοτεινά Λακκάκια”, Κρούστα και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης, οργανώνει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, Κ.Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 8:00 το πρωί της Κυριακής. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Ώρες πορείας: περίπου 5 • Β.Δ.: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ: Λεωνίδας Κλώντζας (τηλ. 694 478 2507)

Πεζοπορική εξόρμηση στα “Κολλητά Φαράγγια”

Πεζοπορική εξόρμηση στα “Κολλητά Φαράγγια” στο Ρέθυμνο,  διοργανώνει για τα μέλη του, ο  ΕΟΣ Λασιθίου, την Κυριακή 18/10/2020.

Τα δύο φαράγγια βρίσκονται 20 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου, κοντά στην καταπράσινη Αργυρούπολη.

Η ονομασία τους ως “κολλητά φαράγγια”  προέρχεται από το ότι αποτελούνται από δύο παράλληλα φαράγγια, τα οποία συναντιούνται στο χωριό Κάτω Πόρος.

Το ανατολικό φαράγγι ονομάζεται “Μουνδριανό” και το άλλο φαράγγι “Βιλανδρέδο”, (από το ομώνυμο χωριό) και μπορεί να τα διασχίσει κανείς με κυκλική διαδρομή, ξεκινώντας είτε πριν το χωριό Κάτω Πόρος, είτε από Βιλανδρέδο.

Ώρες πεζοπορίας : 4

Απαραίτητος εξοπλισμός : ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, αρκετό νερό, σνάκ ( καλό θα είναι από τώρα και στο εξής να υπάρχει πάντα στο σακίδιο μας αδιάβροχο ).

Αναχώρηση 06.30 μπροστά από τον Λασιθιώτικο φούρνο στον Άγιο Νικόλαο με  ιδιωτικά μέσα.

Για τα μέλη από Οροπέδιο Λασιθίου συνάντηση επί της Ε.Ο στα Μάλια  ώρα 07:00.Για τα μέλη από Ηράκλειο θα υπάρξει συνεννόηση με τον αρχηγό.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή  16-10-2020 στο mail του ΕΟΣ Λασιθίου [email protected]  και στα τηλ 6972667591-6948040401, www.eoslasithiou.gr facebook : eoslasithi

ΣΗΜ: Η εξόρμηση θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν για τα αθλητικά σωματεία με στόχο την μείωση της διασποράς του κοροναϊού. Αρχηγός : ΒΛΑΣΤΟΣ ΚΩΣΤΗΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει