Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 2ο ΕΠΑΛ

106

Σε ένα νέο Ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα Υγεία για την Ευρώπη, συμμετέχει τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021 το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου.  Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν σχολεία από την Ισπανία, την Τσεχία, τη Γερμανία και την Ελλάδα,(2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου).

To πρόγραμμα έχει διπλό στόχο. Από τη μία πλευρά  στοχεύει στο να είμαστε  υγιεις, με τη σωστή διατροφή, την εξάσκηση, τη μείωση του στρες κλπ, και από την άλλη να έχουμε ένα υγιές περιβάλλον, δηλαδή να μάθουμε να το προστατεύουμε.

Οι μαθητές από όλα τα σχολεία  θα μελετήσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής τους, θα προτείνουν δρασεις για να βοηθήσουν το περιβάλλον τους, θα μάθουν για τα οφέλη της ανακύκλωσης και θα κάνουν ανακύκλωση, θα μάθουν για τη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, την κλιματική αλλαγή και πώς αυτά επιδρούν στην καθημερινότητά τους.

Επίσης, θα μάθουν για τη σωστή διατροφή και τις διατροφικές διαταραχές, για τις διαταραχές ύπνου, την αντιμετώπιση του στρες, τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης,

Επειδή είναι ένα πρόγραμμα σχολικών ανταλλαγών, θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν μαθητές από άλλες χώρες της Ευρώπης, να μάθουν για τις χώρες τους, τα ήθη και έθιμά τους, τις συμπεριφορές τους ως προς το περιβάλλον και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Θα επισκεφτούν ξένα σχολεία σε ξένες χώρες, θα δουν αθλητικές εγκαταστάσεις, θα μιλήσουν σε ξένη γλώσσα, και θα χρησιμοποιήσουν ψηφιακά εργαλεία για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει