Μια ακραία κατάληψη στη Χερσόνησο

169

Τη στιγμή που οι καταλήψεις των σχολικών μονάδων στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου σχεδόν μηδενίζονται, ένα λουκέτο προκάλεσε έντονο προβληματισμό.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Λυκείου Χερσονήσου ανάρτησαν ένα πανό όπου αναφέρονταν τα εξής «Ακυρώνετε την Εθνική μας Εορτή, σε κλαμπ και πορείες θάλασσα ο λαός, ψευδείς ειδήσεις στα ΜΜΕ».

Πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι η κατάληψη του σχολείου ήταν υποκινούμενη, καθώς το σύνθημα δε φαίνεται να έχει γραφτεί από ανήλικους μαθητές και σε καμία περίπτωση δεν αφορά σε αιτήματα για την παιδεία, όπως τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη που αναφέρουν οι περισσότεροι καταληψίες.

Όπως είναι γνωστό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, είχε ανακοινώσει ότι δε θα γίνουν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου, καθώς η πανδημία του κοροναϊού δεν επιτρέπει το συγχρωτισμό.

Υπενθυμίζεται πως στο Λύκειο Χερσονήσου είχαν αναρτήσει πανό για τη Μακεδονία όταν οργανώνονταν καταλήψεις στα σχολεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τα παλαιότερα χρόνια είχαν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά που έδειχναν ότι ακραία στοιχεία είχαν παρεισφρήσει στο σχολείο, όπου φοιτούν πολλοί αλλοδαποί μαθητές.

Σημειώνεται πως χθες τέλεσε, επίσης, υπό κατάληψη το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου που κάλεσε τους μαθητές να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων μειώνεται πανελλαδικά, τα περισσότερα κλειστά σχολεία είναι στην Αττική, όπου οι μαθητές οργανώνουν συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει