ΣΥΛΛΟΓΟΙ: Αντίδραση για τον Βορίδη

153

Μπορεί ο υπουργός Μάκης Βορίδης να θεωρούσε πως οι εξαγγελίες του από την Κρήτη θα ικανοποιούσαν τους παραγωγούς των θερμοκηπίων κυρίως, ωστόσο φάνηκε πως όχι μόνο δεν ικανοποίησαν, αλλά προκάλεσαν και οργή. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Αγροτικοί Σύλλογοι Σητείας, Ιεράπετρας, Σελίνου και Τυμπακίου, απέστειλαν κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό στο πλαίσιο της οποίας και δηλώνουν έντονα δυσαρεστημένοι από τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού στην Κρήτη. Οι παραγωγοί μάλιστα ζητούν την αύξηση του προϋπολογιζόμενου ποσού για τις οικονομικές ενισχύσεις σε θερμοκηπιακά κηπευτικά προϊόντα λόγω του κοροναϊού.

Στο πλαίσιο της επιστολής, οι παραγωγοί κάνουν λόγο για «διγλωσσία» της πολιτικής ηγεσίας, αφού όπως υποστηρίζουν, τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός στη σύσκεψη φορέων στην Ιεράπετρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε δεσμευτεί κατά την συνάντηση των ίδιων πλευρών στο Υπουργείο στα τέλη Αυγούστου.

Οι αγροτικοί σύλλογοι παράλληλα τονίζουν πως οι ζημιές που υπέστησαν λόγω πανδημίας ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ζητούν ως ελάχιστη ενίσχυση τα 30 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μπορέσουν έστω να στηρίξουν την παραγωγική διαδικασία και να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγή.  Το θέμα «σηκώνουν» από την πλευρά τους και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ηράκλειο, Λασίθι και Χανιά, αφού καταθέτουν κοινοβουλευτική αναφορά επί του ζητήματα.

Ειδικότερα, οι Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανόλης Θραψανιώτης, Χάρης Μαμουλάκης και Παύλος Πολάκης, ζητούν από τον Υπουργό να απαντήσει σχετικά με το σχέδιο που έχει για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία στους παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει