ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ: Κέρδισαν τη δεύτερη θέση!

128

Τη δεύτερη θέση στην εκδήλωση για τα σχολεία της νότιας Ελλάδας στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιοηθικής με τίτλο «Η Δική μου Βιοηθική» κατέλαβε το Πρότυπο ΓΕΛ Ηρακλείου.

Συμμετείχε με τον αγώνα επιχειρηματολογίας που είχε τίτλο «Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί: Υπέρ και Κατά». Η ομάδα των μαθητών του Προτύπου ΓΕΛ Ηρακλείου αποτελούμενη από τις μαθήτριες Ειρήνη Κοκολάκη-Τέντου, Εύα Μακρή, Στέλλα Μανωλίτση και τον μαθητή Γιώργο Κατσαρό και με τη συνεργασία του φιλολόγου του σχολείου Νίκου Ψαρομήλιγκου, παρουσίασαν το βίντεο με τον αγώνα επιχειρηματολογίας και στη συνέχεια είχαν μία πολύ καλή παρουσία στην εκδήλωση, συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε και κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Η εργασία των μαθητών αποτελούσε παρουσίαση του αγώνα επιχειρηματολογίας που είχε πραγματοποιηθεί στο σχολείο με τη συμμετοχή των μαθητών που παρακολουθούσαν τον Όμιλο Φιλοσοφίας με τίτλο «Διλήμματα της εποχής και της καθημερινής μας ζωής». Ο όμιλος αυτός λειτουργεί στο Πρότυπο ΓΕΛ Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια και αποσκοπεί αφενός στην επαφή των μαθητών με σύγχρονα διλήμματα από τον χώρο της επιστήμης, και όχι μόνο, και αφετέρου στην εξάσκηση των μαθητών στη δημιουργία και διατύπωση πειστικών επιχειρημάτων.

Η διάκριση αυτή αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας που είχαν καταβάλει οι μαθητές στο πλαίσιο του Ομίλου, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου διαγωνισμού και το υψηλό επίπεδο των εργασιών που παρουσιάστηκαν, γεγονός που τόνισαν και οι ίδιοι οι διοργανωτές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει