Με ρύθμιση τέλος στην αδικία του παραβόλου των 3 ευρώ

144

Ρύθμιση για να μπει ένα τέλος στην αδικία που έθεσε εκτός δημοσίου σχολείου χιλιάδες εκπαιδευτικούς εξαιτίας ενός παραβόλου των 3 ευρώ προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε απάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, το Υπουργείο αναφέρει τα εξής: «Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει κατά τη διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών σχετικά με τη «μη καταβολή ηλεκτρονικού παραβόλου» και ειδικότερα αυτών που οι ενστάσεις τους δεν γίνονται δεκτές, εξετάζεται η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης προς την κατεύθυνση να συμπεριληφθούν στους πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με δυνατότητα πρόσληψης τους, ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί».

«Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε ως αρμόδιο για το ΑΣΕΠ. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει απαντήσει ακόμα. Σε κάθε περίπτωση, έπρεπε η νομοθετική πρωτοβουλία να είχε γίνει ήδη, για να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι αποκλείστηκαν να εργαστούν τη φετινή χρονιά σαν αναπληρωτές.

Εξάλλου, το πρόβλημα χρονίζει (από τον Δεκέμβρη του 2019) και μπορούσε να έχει σήμερα λυθεί, για να μην παρατείνεται η αγωνία των απορριφθέντων εκπαιδευτικών. Η πολιτική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας για την μη αποκατάσταση της αδικίας φαίνεται από  την απόφασή του, να μη λάβει υπόψη το νόμο 4589/19 που με μεταβατική του διάταξη, έδινε τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι παλιοί πίνακες, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών.

Ελπίζουμε   τα Υπουργεία Εσωτερικών  και  Παιδείας να καταφέρουν να συνεννοηθούν γρήγορα (και όχι όπως με τις μάσκες!) και με άμεση νομοθετική ρύθμιση  να  διορθώσουν τις αδικίες εις βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών, που έχουν προκληθεί από γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες και αδικαιολόγητες αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων» τονίζουν οι βουλευτές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει